Στα κρυφά Οικονόμου στις Βρυξέλλες για την ελευθερία του Τύπου

Υπό το βάρος της 108ης θέσης της χώρας μας όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, αλλά και της δίωξης Ελλήνων δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου βρέθηκε χθες στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα, αρμοδιότητα της οποίας είναι οι Αξίες και η Διαφάνεια. Ωστόσο, η επίσκεψη δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων, γεγονός που προκαλεί απορίες για τη σκοπιμότητα της αρχικής απόκρυψης.

Όπως αναφέρεται στην εκ των υστέρων ανακοίνωσή του, παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με «την κριτική που εσχάτως έχει ασκηθεί από συγκεκριμένους φορείς για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία που αποκαθιστούν την πραγματικότητα και διαψεύδουν τις αιτιάσεις που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της χώρας μας».

Επίσης, παρουσίασε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Τύπου στην Ελλάδα, αναφορικά με την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, την προστασία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, τη στήριξη των επιχειρήσεων του Τύπου και την ενίσχυση της διαφάνειας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ.

Η κυρία Γιούροβα αναφέρθηκε στις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σε διάφορες πρόσφατες εκθέσεις οργανώσεων για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των νομοθετικών εξελίξεων που σχετίζονται με την ποινικοποίηση της παραπληροφόρησης και τη διακυβέρνηση του Εθνικού Οργανισμού Τύπου. Η αντιπρόεδρος ρώτησε σχετικά με την έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ και τη δράση για τη βελτίωση της προστασίας των δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Ακόμα έθεσε το θέμα της διαφάνειας και της δικαιοσύνης στην κατανομή των δημόσιων πόρων, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής διαφήμισης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα