Αμετανόητος! Ούτε μια συγγνώμη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή

Σαν να μην είχε εκδοθεί το βούλευμα- κόλαφος για τη Novartis, επέμεινε στο αφήγημα της δήθεν «σκευωρίας»

Πιστός μέχρι τέλους στο κατασκευασμένο από το «κόμμα της Novartis» αφήγημα της δήθεν «σκευωρίας» μένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμετανόητος και προκλητικός, εμφανίστηκε στη Βουλή σαν να μην είχε εκδοθεί το βούλευμα-κόλαφος του Δικαστικού Συμβουλίου, επιμένοντας να μιλά για σκευωρία και συγκεκριμένα να καταγγέλλει πως στήθηκε «πολιτική σκευωρία του χειρότερου επιπέδου».

Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να τοποθετηθεί επί του επίμαχου βουλεύματος έξι εικοσιτετράωρα μετά την έκδοσή του, επιτιθέμενος στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λέγοντας ειρωνικά πως «στο Ειδικό Δικαστήριο για κακούργημα πάει, δεν τον προτείναμε για Νόμπελ κι εσείς χειροκροτείτε». Τον χαρακτήρισε, μάλιστα, «ωραίο μπουμπούκι».

Παραδέχθηκε, πάντως, το προφανές, ότι δηλαδή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός παραπέμπεται με λιγότερες κατηγορίες. Άφησε σε κάθε περίπτωση αιχμές για την απόφαση της Δικαιοσύνης -αν και υπήρξε εξαιρετικά προσεκτικός στη διατύπωση, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για παρέμβαση-, λέγοντας πως «σεβόμαστε» το βούλευμα, παρόλο που υπάρχουν σκέψεις για το κατά πόσο έχει «εσωτερική συνέχεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους εμπλεκόμενους εκδότες και δημοσιογράφους που στοχοποιήθηκαν επειδή προσπάθησαν να αναζητήσουν την αλήθεια σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και ρωτώντας τον πολιτικό του αντίπαλο αν εκείνος ζήτησε συγγνώμη από τον Παναγιώτη Πικραμμένο.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός προκλήθηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς να απαντήσει για τα πυρά που δέχθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για το έλλειμμα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα ελευθεροτυπίας στη χώρα, χρησιμοποιώντας εκ νέου το επιχείρημα της ύπαρξης αντιπολιτευόμενων εφημερίδων, ενώ επιτέθηκε στους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, χαρακτηρίζοντας την επίμαχη έρευνα «αναξιόπιστη». Κατά τα λοιπά, η μαραθώνια έως και χαοτική επτάωρη συζήτηση στην Ολομέλεια έγινε σε προεκλογικό φόντο, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του πρωθυπουργού να διαψεύσει τα σενάρια προσφυγής στην κάλπη τον Σεπτέμβριο.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Δεν έχει κατεβάσει κανένας τα μολύβια. Οταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, για εσάς θα πουν ότι φέρατε φόρους, περικοπές και ψέματα. Για μας θα πουν ότι μειώσαμε την ανεργία, φέραμε επενδύσεις, στηρίξαμε την κοινωνία, προστατεύσαμε τα σύνορα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίχως, ωστόσο, να πείθει ούτε καν τους παριστάμενους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να επιτεθεί και στον Αλέξη Τσίπρα και στον Γιάνη Βαρουφάκη για το 2015 και το κλείσιμο των τραπεζών, ενώ ποικίλα σχόλια στην αίθουσα προκάλεσε και η ειρωνική του απάντηση στο σχόλιο του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ότι «κοιμάται με το άγχος» αν θα μπει το κόμμα του στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό να του λέει «κ. Βαρουφάκη, μάλλον έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας. Έχω πιο σοβαρά πράγματα να κάνω».

Σε κάθε περίπτωση, και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, οι εκλογές μύρισαν για τα καλά στην Ολομέλεια ήδη από την πρωτολογία του πρωθυπουργού, καθώς επί 45 λεπτά έκανε αναλυτικό απολογισμό της τελευταίας τριετίας, αναφέροντας μάλιστα εμφατικά πως από 1/1/23 θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για όλους και θα ξεπαγώσουν οι συντάξεις, με τακτικές και μόνιμες αυξήσεις. Όσο για την ενεργειακή κρίση που μαίνεται, υποστήριξε πως «οφείλουμε να έχουμε δημοσιονομικές εφεδρείες, καθώς μπορεί τα πράγματα να γίνουν πολύ άσχημα τους επόμενους μήνες», αναφερόμενος στις εξελίξεις με το φυσικό αέριο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα