Η προϊούσα παρακμή του ελληνικού Τύπου

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Τα Νέα» διαβάσαμε την περασμένη Παρασκευή για δημοσκόπηση που έδειχνε ότι η Ν.Δ. «κάνει τη μεγάλη ανατροπή… χάρη στο ΠΑΣΟΚ» στην Κρήτη. Αυτή η δημοσκόπηση είχε ήδη δημοσιευτεί ακριβώς πριν από έναν μήνα σε εβδομαδιαίο έντυπο του ίδιου ομίλου με τα ίδια ακριβώς στοιχεία και αυτές ακριβώς τις διαπιστώσεις, ενώ είχε διενεργηθεί από τις 25 Μαΐου ως την 1η Ιουνίου!

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ η «δημοκρατία», σχολιάζοντας το γεγονός, έγραφε: «Ή αγνοούσαν οι σημερινοί “ανάλαφροι” επίγονοι το απαράδεκτο γεγονός, κάτι που επίσης προκαλεί θλίψη για τον βαθμό ευθύνης τους, είτε γνώριζαν τη χρήση αυτών των ευτελών και απαράδεκτων τεχνασμάτων και πρόθυμα συνέπραξαν σε τούτη την επίδειξη “παροχής υπηρεσιών”, που συνιστά όνειδος για τη λειτουργία του Τύπου στη χώρα και προσβάλλει ευθέως και υπονομευτικά την αξιοπιστία του στη συνείδηση των πολιτών. Ειλικρινά, δεν ξέρουμε ποια από τις δύο εκδοχές είναι χειρότερη σ’ αυτόν τον κατήφορο…»

ΑΥΤΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ μας τα έγραψε στο φύλλο του Σαββάτου 30 Ιουλίου, προτού… τριτώσει το κακό της επαναλαμβανόμενης δημοσιοποίησης της ξαναζεσταμένης δημοσκόπησης. Τώρα το κακό τρίτωσε. Η μπαγιάτικη δημοσκόπηση που αναδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ξαναδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα iefimerida! Είναι πλέον διάχυτη η αίσθηση του εξευτελισμού του Τύπου και της ευτέλειας των ανθρώπων που παίρνουν αποφάσεις για τι δημοσιεύεται και τι όχι.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΜΑΕΣΤΡΟΥΣ» της προπαγάνδας δεν έχει σημασία η ενημέρωση αλλά η διάχυση εντυπώσεων διά του Τύπου – κι αυτοί έχουν προνομιακή πρόσβαση σε μια σειρά από ενημερωτικά μέσα. Μπορούν και διοχετεύουν ψεύτικες ειδήσεις (γιατί είναι κατεξοχήν ψεύτικη είδηση δημοσκόπηση… διμήνου) σε εφημερίδες, ιστοτόπους, που δεν υπολογίζουν καν την αξιοπιστία τους, τη σχέση τους με το κοινό και τις ευρύτερες επιπτώσεις -ακόμα και οικονομικές- που έχουν τέτοιες πρακτικές.

ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ εξουσίας δεν επηρεάζει αλλά ορίζει και συντονίζει την πλειονότητα των ΜΜΕ. Κι αυτό είναι κατάντια και για τον ελληνικό Τύπο αλλά και για το πολιτικό σύστημα και προσβολή για τη δημοκρατία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα