Η Εθνική άφησε έξω την Τσεχία – Επόμενος αντίπαλος η Γερμανία

Έτοιμη για την επιστροφή στον θρόνο είναι η ονειρεμένη κι αγριεμένη Εθνική του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η οποία έριξε στο καναβάτσο τον κακό της μπελά, την Τσεχία! Η γαλανόλευκη επιβλήθηκε με 94-88 της αντιπάλου της, που, όσο άντεξε, έβαλε δύσκολα στην Ελλαδάρα, αλλά… ως εκεί.

Επόμενο εμπόδιο στα προημιτελικά, αύριο, η οικοδέσποινα Γερμανία. Σύμμαχος της Ελλάδας, οι πολυάριθμοι φίλαθλοι που δίνουν βροντερό «παρών» στο Βερολίνο! Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της χθεσινής αναμέτρησης, οι Τσέχοι εγκλώβισαν την Εθνική στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας κλείσει τους χώρους, ώστε να αποδιοργανώσουν τον Αντετοκούνμπο.

Η Ελλάδα έπρεπε να διαχειριστεί τις εναλλακτικές κι ενώ οι αντίπαλοι έβρισκαν επιθετικές λύσεις από Βέσελι και Χρούμπαν, με τον Σατοράνσκι να μοιράζει απλόχερα ασίστ. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει. Το +6 των Τσέχων στην αρχή της γ΄ περιόδου θορύβησε την Εθνική, η οποία αναζητούσε άμεσα ένα επιθετικό ξέσπασμα και καλύτερα ποσοστά στην περιφέρεια.

Ο Καλάθης είχε βρει καλό ρυθμό, αλλά χρειαζόταν και συμπαραστάτες, καθώς οι Τσέχοι δεν αστειεύονταν και αποδεικνύονταν σκληρό καρύδι. Ο Γιάννης πήρε πάνω του κρίσιμες φάσεις και η Εθνική έδειξε να ξυπνά στο κρίσιμο σημείο της συναρπαστικής μάχης.

Ο Παπαπέτρου μπήκε στην εξίσωση, μαζί και οι εκδηλωτικοί φίλοι της Εθνικής, με τη γαλανόλευκη να παίρνει τα ηνία λίγο πριν από το τέλος. Καθοριστικός παράγοντας και ο Λαρεντζάκης με πολύτιμες βοήθειες για την Εθνική, που, έχοντας προσπεράσει, δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω!

Δεκάλεπτα: 20-20, 42-25, 63-67, 94-88.

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Γ. Αντετοκούνμπο 27 (2 τρ., 10 ριμπ.), Ντόρσεϊ 6 (1), Παπαγιάννης 8, Παπανικολάου 8 (1), Σλούκας 10 (1), Αγραβάνης, Καλάθης 14 (3), Λαρεντζάκης 8 (2), Παπαπέτρου 13 (2), Θ. Αντετοκούνμπο.

ΤΣΕΧΙΑ (Ρόναν Γκίνζμπουργκ): Μπάλβιν 12, Χρούμπαν 17 (3), Κρέιτσι 3 (1), Σέχναλ 3 (1), Βέσελι 21, Αουντα 12, Μποχάτσικ 11 (3), Κριζ, Κίζλινκ 6 (1), Σατοράνσκι 3 (1), Πετέρκα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα