Η Τουρκία ζητάει και τα ρέστα για τους γυμνούς μετανάστες!

Σε παράκρουση ο Τσαβούσογλου, κατηγορεί την Ελλάδα για την αποτρόπαια πράξη, ενώ χαρακτηρίζει συνένοχο τη Frontex. Βολές και κατά της Κύπρου

Επίθεση κατά της χώρας μας εξαπέλυσαν ακόμη μια φορά Τούρκοι αξιωματούχοι με αφορμή την υπόθεση των 92 μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί εντός των συνόρων μας, θεωρώντας ότι έτσι θα καταφέρουν να καλύψουν τις πομπές της χώρας τους.

Πρώτος και καλύτερος, όπως συνήθως, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έβαλε κατά της χώρας μας λέγοντας πως πρέπει «πραγματικά να είσαι ξεδιάντροπος και απερίσκεπτος να προσπαθείς να φαίνεσαι ότι έχεις δίκιο ακόμα και στην πιο άδικη κατάσταση όπως η Ελλάδα. Μόνο η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατηγόρησε και την Κύπρο ότι κάνει το ίδιο, ενώ χαρακτήρισε συνένοχο και τη Frontex. «Φυσικά, θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Δεν είναι κακοί και σε αυτό το θέμα».

Στον ίδιο ακριβώς τόνο και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίστηκε πως «η μηχανή των ελληνικών ψευδών ειδήσεων είναι και πάλι σε λειτουργία». Συνέχισε μάλιστα κάνοντας λόγο για μάταιες και επιπόλαιες προσπάθειες της χώρας μας που δείχνουν ότι δεν σέβεται την αξιοπρέπεια αυτών των καταπιεσμένων ανθρώπων».

Στους Τούρκους αξιωματούχους και ειδικά στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε πάντως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας πως «είναι μεγάλο θράσος οι Τούρκοι αξιωματούχοι να κατηγορούν την Ελλάδα για τη βάρβαρη, μεσαιωνική συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς σε 92 μετανάστες στον Εβρο. Τα γεγονότα έχουν καταγράψει οι αξιωματικοί της Frontex και είναι αδιαμφισβήτητα. Η Τουρκία οφείλει στοιχειωδώς να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να πάψει να προκαλεί και μάλιστα με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο». Ο υπουργός μάλιστα επέδειξε τη σοκαριστική φωτογραφία με τους γυμνούς μετανάστες στην Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον, στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, ο Τάκης Θεοδωρικάκος με επιστολή του -στην οποία αναφέρεται στις καταθέσεις των μεταναστών– ενημέρωσε εκτός από την Ευρωπαία επίτροπο και τους 27 ομολόγους του στην Ε.Ε. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό και οφείλει η ηγεσία της Τουρκίας, αντί να κατηγορεί άλλους για όσα αδιανόητα συμβαίνουν μέσα στην επικράτειά της, να διερευνήσει το περιστατικό, να τιμωρήσει τους άμεσα εμπλεκομένους και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, που προκύπτουν από την Κοινή Δήλωσή της με την Ε.Ε.

Στη διεθνοποίηση του θέματος συμμετείχε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος έχει ήδη ενημερώσει τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ έχει ζητήσει και θα δει την ερχόμενη Δευτέρα τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα