ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 28/04/2023

● Ηταν 28η Απριλίου του 1945 όταν εκτελέστηκαν από Ιταλούς αντιστασιακούς ο Μπενίτο Μουσολίνι και η ερωμένη του, Κλαρέτα Πετάτσι.

● Στις 18 Νοεμβρίου 1940 ο υπερφίαλος νοσταλγός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και το «ίνδαλμα» του Χίτλερ εκφώνησε ομιλία στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης για την εκστρατεία της Ιταλίας κατά της Αιθιοπίας (το 1935).

● Ανάμεσα σε όσα είπε υπήρξαν και ορισμένα που είχαν ελληνικό ενδιαφέρον και ήταν τα ακόλουθα:

● «Ύστερα από μια μεγάλη περίοδο υπομονής σκίσαμε τη μάσκα από μια χώρα που βρίσκεται υπό την εγγύηση της Μεγάλης Βρετανίας. Η Ελλάδα, ένας ύπουλος εχθρός! Ηταν ένας λογαριασμός που περιμέναμε καιρό να κλείσουμε. Ανάμεσά σας, σύντροφοι, υπάρχει κανείς που να θυμάται τον αδημοσίευτο λόγο μου, που έδωσα στην Εμπολι τον Ιούλιο του 1935 πριν από τον πόλεμο στην Αφρική; Είπα ότι θα σπάγαμε την πλάτη του Νεγκούς (σ.σ.: στα αιθιοπικά σημαίνει ο αυτοκράτορας). Τώρα, με την ίδια απόλυτη βεβαιότητα, επαναλαμβάνω απόλυτη, σας λέω ότι θα σπάσουμε τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδας!»

● Ο Μουσολίνι, έχοντας πανικοβληθεί από τις απανωτές ελληνικές νίκες, επιτίθετο εναντίον της Ελλάδας και υποσχόταν ότι θα έσπαζε τη ραχοκοκαλιά της πατρίδας μας.

● Τελικά, όχι μόνο δεν το κατάφερε αυτό, αλλά κατέληξε όπως του έπρεπε: κρεμασμένος ανάποδα και διαπομπευόμενος μετά θάνατον (βλ. φωτογραφία).

● Το είχε γράψει κι ο Νίτσε αυτό που έπαθε το κορόιδο ο Μουσολίνι: Οταν κοιτάς πολλή ώρα στην άβυσσο, κοιτάζει και η άβυσσος μέσα σε σένα.

● Φοβού τους Δαναούς…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα