Η ΑΕΚ είναι η άξια πρωταθλήτρια της σεζόν 2022-23

Ντελίριο από τους φίλους της «Ενωσης» στην Opap Arena για το φετινό τρόπαιο!

Η ΑΕΚ επέστρεψε στον θρόνο της και οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς ανταμείφθηκαν. «2022-23 η σεζόν της ζωής μας» έγραψε ο φωτεινός πίνακας στην «Αγια-Σοφιά» πριν αρχίσει η φιέστα για την απονομή του 13ου πρωταθλήματος.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Ολα ήταν μαγικά και ονειρεμένα. Η κούπα του πρωταθλήματος στήθηκε σε ειδική εξέδρα στο κέντρο του γηπέδου και οι παίκτες παρουσιάστηκαν ένας ένας μέσα από ένα σύννεφο καπνού. Την απονομή έκανε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος και την ώρα που σήκωσαν μαζί την κούπα ο Μάνταλος και ο Αραούχο (εμφανίστηκε με το «Α», στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλκη) η νύχτα έγινε μέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ειδικά στον γύρο του θριάμβου, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα και ο Πέτρος Μάνταλος φρόντισαν το τρόπαιο να ανέβει στη σουίτα του Δημήτρη Μελισσανίδη υπό τους ήχους του «Eye of the tiger».

Ο ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, πανευτυχής μετά την κατάκτηση του τίτλου, σηκώνει το τρόπαιο

Champions League

Ετσι η ΑΕΚ κατέκτησε το 13ο πρωτάθλημά της, το πρώτο στην επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μαζί με το πρωτάθλημα οι «κιτρινόμαυροι» έκλεισαν μια θέση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο (τουλάχιστον του Conference League), ενώ θα διεκδικήσουν το τρίτο νταμπλ της ιστορίας τους στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ.

«Να τοι, να τοι οι πρωταθλητές»

Το πάρτι τίτλου που στήθηκε από νωρίς στην OPAP Arena, με τον κόσμο να πηγαίνει από το πρωί και να κατακλύζει το γήπεδο αλλά και τη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα πανηγυρικό κλίμα, συνεχίστηκε όλη την νύχτα και μέχρι τα ξημερώματα από χιλιάδες φίλους της Ενωσης.

Ο αρχιτέκτονας της φετινής πορείας της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα με το τρόπαιο του πρωταθλήματος στα χέρια

Ο Ματίας Αλμέιδα, ευτυχισμένος, είπε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Καταρχάς ευχαριστώ τον Θεό που μου δίνει αυτή τη δυνατότητα στη ζωή μου, τον ιδιοκτήτη του κλαμπ που μου δίνει τη δουλειά αυτή και στη συνέχεια όλο τον κόσμο που δουλεύει για την ΑΕΚ. Κυρίως τους ποδοσφαιριστές και μία τεράστια αγκαλιά στον κόσμο μας που μας στήριξε. Πραγματικά νιώθω ευγνώμων».

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από την Opap Arena

Ο αρχηγός

Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν εκστασιασμένος: «Αισθάνομαι σαν να είναι η πρώτη φορά. Η χρονιά, αν κάνουμε ένα φλας μπακ στο τι έγινε όλη τη χρονιά, είναι το πιο απολαυστικό πρωτάθλημα. Αμα το σύγκρινα με το προηγούμενο, θα σου έλεγα ότι αυτό είναι 100 φορές καλύτερο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα