Μονομαχία στον πράσινο ήλιο

Ασφυκτικό πρέσινγκ Μητσοτάκη με στόχο τους αναποφάσιστους

Μηνύματα στους αναποφάσιστους, οι οποίοι, όπως φαίνεται, είναι ακόμα πολλοί και θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, έστειλε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Φτάσαμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου και υπάρχει ουσιαστικά μία πρόταση διακυβέρνησης και από την άλλη το απόλυτο χάος. Αυτό οι αναποφάσιστοι πρέπει να το συνυπολογίσουν» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στον Σκάι, ενώ μήνυμα έστειλε και στους ελεύθερους επαγγελματίες, αξιοποιώντας το αυτογκόλ Κατρούγκαλου, που έπληξε την τελευταία στιγμή τον ΣΥΡΙΖΑ. «Οι απόψεις Κατρούγκαλου είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ. Να δούμε τι είχε γίνει στο παρελθόν. Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είχε αποκαλύψει τι θα έκανε με τον νόμο Κατρούγκαλου, που τσάκισε τη μεσαία τάξη. Τα πιστεύουν βαθιά αυτά, δεν έκανε λάθος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτές οι απόψεις είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κρυφό τους σχέδιο. Εδιωξαν τον φουκαρά τον Κατρούγκαλο γιατί ήταν μαρτυριάρης και κρατάνε τον Παππά και τον Πολάκη».

Ο πρωθυπουργός -που έκλεισε χθες την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση στο Θησείο- υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα, την οποία μόνο η Ν.Δ. μπορεί να εγγυηθεί, και εμφανίστηκε αισιόδοξος για «καθαρή νίκη» της Ν.Δ. στις αυριανές εκλογές. Εθεσε ως στοίχημα για την επόμενη τετραετία την αναμόρφωση του ΕΣΥ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στον ΕΝΦΙΑ σε μικρά νησιά και ορεινά χωριά.

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είπε:

• «Θέλουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για τη Ν.Δ., θέλουμε να κλείσουμε όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει τον χρόνο των δεύτερων εκλογών, θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα».

• Για τους έμμεσους φόρους και γιατί δεν μειώνονται: «Αν ο σκοπός είναι η μείωση των τιμών, δεν έχει αποτέλεσμα. Δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες, χωρίς αποτέλεσμα. Τα χρήματα αυτά θα μας λείψουν από κάπου. Ο πληθωρισμός θα πέσει, πέφτει ήδη. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι επίμονος, αλλά πέφτει. Εχουμε δει τα χειρότερα της ακρίβειας. Δομικά θα λυθεί το πρόβλημα».

• Για την Υγεία: «Σχεδόν μηδενίσαμε τα ράντσα – δεν ιδιωτικοποιείται η Υγεία. Η πλήρωση θέσεων που βγαίνουν άγονες είναι μεγάλο πρόβλημα, θα το λύσουμε. Δεν μπορεί ένα νησί ολόκληρο να βρει ένα σπίτι για έναν γιατρό; Θα καλύψουμε τα κενά, η τηλεϊατρική μάς δίνει δυνατότητες. Δουλεύουμε νέο πλαίσιο αεροδιακομιδών – εκεί θα αγοράσουμε υπηρεσίες. Οι πρώτες αυξήσεις που δώσαμε είναι στο ΕΣΥ. Εχουμε μιλήσει συνολικά για 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ μέσα στην τετραετία». Σε άλλη συνέντευξή του, στο Mega, είπε πως η χώρα θα διαθέσει 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα διατεθούν στα Κέντρα Υγείας και τα ΤΕΠ της χώρας.

• Για τους συνταξιούχους: «Είχαμε αυξήσεις συντάξεων της τάξης σχεδόν του 8%, είχαμε πρόσθετη βοήθεια με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους έχουν προσωπική διαφορά, έως ότου σβήσει τα επόμενα χρόνια. Η στήριξη θα επέλθει από την υπεραπόδοση της οικονομίας, χωρίς να τσακίζουμε τη μεσαία τάξη σε φόρους».

• «Ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι δεν θα κερδίσει τις εκλογές και δεν του κοστίζει να τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα. Αν υπήρχε τσουνάμι πλειστηριασμών, δεν θα το ξέρατε; Ναι, υπάρχει πρόβλημα, αλλά υπάρχει μια πλατφόρμα για να μπορεί να βρεθεί λύση. Εχουμε πάνω από 50 δισ. ρυθμισμένα δάνεια, ανάμεσα στους πολίτες και τους servicers. Θέλουμε να τσακίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να ρυθμίζει».


Προσπάθεια του Τσίπρα να «μαζέψει» το αυτογκόλ!

Στον απόηχο της ηχηρής αποπομπής Κατρούγκαλου δύο 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε εμφατικά χθες ότι δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει κανέναν να αμφισβητήσει το Συμβόλαιο Αλλαγής, με το οποίο απευθύνεται στον ελληνικό λαό. «Στην πολιτική κάποιες φορές είσαι αναγκασμένος να παίρνεις και δυσάρεστες αποφάσεις. Οταν απευθύνεσαι στον ελληνικό λαό με ένα Συμβόλαιο Αλλαγής, δεν μπορείς να δώσει το δικαίωμα σε κανέναν, είτε ηθελημένα είτε άθελά του, να το αμφισβητήσει. Είμαι αποφασισμένος να τηρήσω κατά γράμμα αυτό το συμβόλαιο και ιδιαίτερα για τη μεσαία τάξη, που αδικήθηκε όλα τα χρόνια τα μνημονιακά. Αισθάνομαι ηθική υποχρέωση να δώσουμε ανάσα στη μεσαία τάξη» υπογράμμισε.

«Οχι μόνο δεν θα υπάρξουν επιπλέον εισφορές, αλλά θα υπάρξει αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ. Θα υπάρξουν η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος» πρόσθεσε. Επισήμανε, ωστόσο, ότι «ο Κατρούγκαλος, που έκανε ένα λάθος, τέθηκε εκτός με ευθιξία δική του και αποφασιστικότητα δική μου. Ο Καραμανλής των Τεμπών βρίσκεται εντός ψηφοδελτίου».

Κρίσιμη απόφαση

Ο Αλέξης Τσίπρας, που μίλησε αργότερα και στο in.gr, τόνισε ότι την Κυριακή ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να κρίνει, να συγκρίνει, να πάρει μια κρίσιμη απόφαση για τη ζωή του. «Θεωρώ ότι την εκλογική αναμέτρηση θα την κρίνει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό η ψήφος των νέων ανθρώπων και των αναποφάσιστων. Και νομίζω ότι έχουν στα χέρια τους μια κρίσιμη απόφαση για το ποιος θα κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια» εκτίμησε.
Αναφορικά με το προσκλητήριο που απευθύνει στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, δήλωσε: «Ρόλος μου είναι να ανοίγω δρόμους και μυαλά, αν μπορώ. Οι 600.000 άνθρωποι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι φασίστες όλοι; Υπάρχουν σίγουρα φασίστες, που στέλνουν και μέλη μας στο νοσοκομείο, υπάρχουν όμως και λαϊκοί άνθρωποι».

Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου το ποσοστό της Λεπέν έχει φτάσει στο 40%. «Τι θα πούμε; Οτι δεν πρέπει η Αριστερά να τους κερδίσει πίσω; Η ψήφος είναι θέμα και άγνοιας και αντίδρασης, και αίσθησης ότι είναι αντισυστημικό. Ο φασισμός δεν είναι ποτέ αντισυστημικός. Αυτοί οι άνθρωποι που παρασύρθηκαν είναι εργάτες, είναι λαϊκή τάξη. Αλίμονο, αν είχαμε 600.000 φασίστες στη χώρα» δήλωσε.

Ακόμα, καταλόγισε έλλειψη ενσυναίσθησης στον Κ. Μητσοτάκη στα χρόνια της πρωθυπουργίας, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του μουσικοσυνθέτη Δ. Σαββόπουλου, που κάλεσε για ψήφο στη Ν.Δ., σχολίασε «μόνο αγάπη και εκτίμηση», σημειώνοντας ότι καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του. «Αν είναι και φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένας λόγος παραπάνω να τον υποστηρίξει, γιατί στις δύσκολες στιγμές φαίνονται οι φίλοι».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα