Εκλογές: Αχίλλειος πτέρνα του Μητσοτάκη το διαλυμένο ΕΣΥ

Πανικόβλητος μετά τα περιστατικά με τους απανωτούς θανάτους, σπεύδει να προλάβει τα χειρότερα μοιράζοντας υποσχέσεις ότι τη νέα τετραετία θα ασχοληθεί και με το σύστημα υγείας

Βλέποντας ότι η διάλυση του ΕΣΥ πλέον δεν κρύβεται και τείνει να γίνει η αχίλλειος πτέρνα της Ν.Δ. στον δρόμο προς τις νέες κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σπεύδει άρον άρον να προλάβει τα χειρότερα, μοιράζοντας για μια ακόμα φορά υποσχέσεις ότι τη νέα τετραετία θα ασχοληθεί και με το σύστημα υγείας…

Ετσι, χθες, και μετά τους τρεις απανωτούς θανάτους λόγω καθυστέρησης του ΕΚΑΒ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έσπευσε πρωί πρωί να επισκεφθεί το Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγιος Σάββας». Εκεί συναντήθηκε και συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ» υπό τον υπεύθυνο γιατρό Μιχάλη Νικολάου, για τη χορήγηση θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι, και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του.

«Ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες δυσκολίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την απόλυτη δέσμευσή μου το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι οι Ελληνες πολίτες» είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και υπογράμμισε ότι το ΕΣΥ, παρά τις δυσκολίες, παρά τις αδυναμίες, λειτουργεί. «Πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο» είπε, εξωραΐζοντας την κατάσταση και αρνούμενος επί της ουσίας να δει τα πολλά προβλήματα, και τόνισε πως «η παροχή περίθαλψης που κάποιος μπορεί να έχει εδώ, στον “Αγιο Σάββα”, δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει σε τίποτα από μεγάλα αντικαρκινικά κέντρα του εξωτερικού. Και ακριβώς αυτοί οι φάροι αριστείας μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι για εμάς ο πιλότος, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε αντίστοιχη ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όλο το ΕΣΥ, ανεξαρτήτως τού πού θα βρίσκεται κάποιος ασθενής».

Επίσης χθες, μιλώντας στο Μega, είπε «θα ασχοληθώ προσωπικά με το πρότζεκτ “νέο ΕΣΥ”» και σημείωσε ότι τα καλά του ΕΣΥ πολλές φορές χάνονται μέσα στον ορυμαγδό των τραγικών περιστατικών. Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναφερόμενος στις εκλογές, είπε πως «δεν είναι λευκή εντολή να θεωρήσουμε ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί» και εκβίασε και πάλι με το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών τον Αύγουστο: «Πρέπει να ξαναψηφίσουμε και χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα μια σταθερή κυβέρνηση. Δεν υπάρχει δυνατότητα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Είναι το λογικό συμπέρασμα, όταν το ΠΑΣΟΚ λέει ότι δεν θα συγκυβερνήσει».

Αντίπαλος η ξαπλώστρα

Ανέφερε ότι δεν είναι προδικασμένο το εκλογικό αποτέλεσμα. «Οι πολίτες έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, αλλά πρέπει να επαναβεβαιωθεί. Αντίπαλός μας είναι η ξαπλώστρα, η παραλία, ο εφησυχασμός. Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά γιατί ψηφίζουν και μας ζητούν να προχωρήσουμε πιο γρήγορα» είπε.

Χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τα μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και τους έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει στη σύσταση ξεχωριστού υπουργείου για Θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής για την Οικογένεια, το Δημογραφικό Ζήτημα και τη Στέγαση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα