Ο «ινσταγκραμικός πολιτισμός» δημιουργεί ανθρωπάρια που, για να αποκτήσουν φαντασιακά αγαθά, εργάζονται σαν δούλοι
Την ώρα που η Τουρκία μεγαλώνει τα παιδιά της με το προπαγανδιστικό ιδεολόγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας» που θέλει να κλείσει την Ελλάδα δυτικά του 25ου μεσημβρινού, εμείς μαθαίνουμε τα δικά μας ότι, όταν μας επιτέθηκαν οι Ιταλοί, κλειστήκαμε στα υπόγεια.
- Του Ραφαήλ Α. Καλυβιώτη*
Από τη μία δηλαδή ένα αναθεωρητικό κράτος, όπως η Τουρκία, που ορέγεται τον «αιώνα της Τουρκίας», μαθαίνει στα παιδιά της να επιτίθενται, από την άλλη εμείς, ένα φοβικό και γηρασμένο κράτος, μαθαίνουμε τα παιδιά μας να είναι φοβικά και ηττοπαθή.
Ολα αυτά δε εκτυλίσσονται σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό και δυτικό πλαίσιο που τα παιδιά μας μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τη γειτονιά την αντικατέστησε το έξυπνο κινητό, την αλάνα την αντικατέστησε το βίαιο βιντεοπαιχνίδι. Αυτό οδήγησε τον κοινωνικό ψυχολόγο Haidt να χαρακτηρίσει τη γενιά των σημερινών τριαντάρηδων αλλά και των εφήβων που ενηλικιώνονται «γενιά του άγχους».
Είναι μία γενιά που, αντί να διδάσκεται το αιώνιο φως και τις ακαταπάτητες σταθερές της Αρχαίας Ελλάδας, διδάσκεται αμφίβολης ποιότητας ηθικοπλαστικές αρλουμπολογίες που διαμορφώνουν έναν μπερδεμένο ανθρωπότυπο. Η θεία Σταματίνα του Καπουτζίδη αποθεώνεται, ενώ ο Καποδίστριας του Σμαραγδή ήδη από το τρέιλερ έχει αρχίσει να αποδομείται. Οι woke όχι απλώς δεν έχουν ηττηθεί, αλλά ζουν και βασιλεύουν. Εάν πιστεύαμε τα συστημικά ΜΜΕ που λαμβάνουν πακτωλούς χρημάτων από διαφημιστές που σιτίζονται από το Δημόσιο, τότε θα πιστεύαμε ότι οι αποδομητικές δηλώσεις ανταποκρίνονται στο λαϊκό αίσθημα ή χειρότερα ότι είναι η αλήθεια.
Ο «ινσταγκραμικός πολιτισμός» δημιουργεί ανθρωπάρια που, για να αποκτήσουν κάποια φαντασιακά αγαθά και εμπειρίες που δήθεν διαθέτουν οι γείτονες και οι «φίλοι» τους, εργάζονται σαν δούλοι σε πολυεθνικές οδηγούμενα τελεολογικά σε αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη. Οι δε έφηβοι, ακριβώς επειδή δεν αποκτούν την ουσιαστική παιδεία, τις αιώνιες αξίες και σταθερές που διαθέτει να προσφέρει εν αφθονία ο ελληνικός πολιτισμός, εκτονώνουν το άγχος τους μέσω της βίας.
Αυτό το σωρευτικό συναισθηματικό φορτίο προερχόμενο από τη σύγχυση, την εθνοαποδόμηση και τον ορυμαγδό των ακατέργαστων πληροφοριών δεν είναι απλά μη ανταγωνιστικό απέναντι στον τουρκικό ανθρωπότυπο, αλλά και οδηγεί τους νέους να εμπλέκονται σε τοξικές σχέσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργήσουν οικογένειες.
Με τη σειρά του αυτό οδηγεί με βεβαιότητα σε δημογραφική κατάρρευση. Ενα ολόκληρο μεταπολιτευτικό σύστημα κατάφερε να αποδομήσει τη Γενιά του ’30 και να δημιουργήσει τη γενιά της ιντιφάντα. Εθνος σε απόλυτη σύγχυση, που δεν ενδιαφέρεται για τη γενοκτονία των χριστιανών της Νιγηρίας αλλά για «γενοκτονίες» αμφισβητούμενες, επειδή είναι της μόδας. Εωλα σωματίδια που περιφέρονται στο χάος.
*Υπ. δρ Γεωπολιτικής – πρόεδρος Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών