Ουκρανικό: Η Μόσχα παρέδωσε 1.000 σορούς στρατιωτών στο Κίεβο

Η Ρωσία παρέδωσε σήμερα στην Ουκρανία 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών που χάθηκαν στη μάχη, ανακοίνωσε νωρίτερα το Κίεβο.

«Οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Πέμπτη)» και αφορούν «1.000 σορούς», υπογράμμισε στο Telegram η ουκρανική υπηρεσία για τους αιχμαλώτους πολέμου, χαιρετίζοντας τη βοήθεια που προσέφερε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Η ταυτοποίηση των λειψάνων αναμένεται να πραγματοποιηθεί από ιατροδικαστές και ερευνητές υπό την εποπτεία της ουκρανικής δικαιοσύνης.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, η Ουκρανία είχε ανακοινώσει ότι ανέκτησε 1.000 σορούς, όπως και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μια ένδειξη της εντατικοποίησης των μαχών γύρω από τη γραμμή του μετώπου στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Εξάλλου, στις αρχές Οκτωβρίου, η Μόσχα και το Κίεβο είχαν ανταλλάξει 185 αιχμαλώτους πολέμου από το κάθε στρατόπεδο.

Οι ανταλλαγές λειψάνων στρατιωτών και αιχμαλώτων πολέμου είναι τα μοναδικά αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο εμπόλεμες πλευρές, τριάμισι χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σε αμερικανικό δίκτυο πως η χώρα του είχε υποστεί την απώλεια περισσότερων από 46.000 στρατιωτών, ενώ «δεκάδες χιλιάδες» άλλοι θεωρούνταν αγνοούμενοι ή ότι κρατούνταν αιχμάλωτοι από τον εχθρό.

Το BBC και το ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης Mediazona, που στηρίζονται σε δεδομένα ελεύθερης πρόσβασης, λένε πως έχουν καταγράψει πάνω από 135.000 Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν μέσα σε τριάμισι χρόνια, εκτιμώντας πως ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανόν μεγαλύτερος.








Advertisement 3
spot_img

Ροή ειδήσεων









spot_img

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ