Η χώρα μας, σε συνεργασία με τη Γερμανία, επεξεργάζεται σχέδιο για τη δημιουργία «κέντρου επιστροφής» παράνομων μεταναστών σε «χώρα της Αφρικής, που θεωρείται ασφαλής», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης.
«Ήδη», πρόσθεσε ο υπουργός, «γίνεται συζήτηση με ασφαλείς αφρικανικές χώρες που θα δέχονται παράνομους μετανάστες τους οποίους δεν μπορούμε να γυρίσουμε στις πατρίδες τους.
Εξήγησε επίσης ότι αυτό δεν θα γίνει υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά μέσα από τα κράτη-μέλη.
«Η Γερμανία έχει αναλάβει μια σοβαρή πρωτοβουλία κι εμείς επισήμως εκδηλώσαμε ενδιαφέρον να συμμετάσχουμε σε αυτήν. Αν αυτά τα κέντρα είναι εκτός ευρωπαϊκής ηπείρου, λειτουργούν αποτρεπτικά για τους μετανάστες» πρόσθεσε επίσης ο κ. Πλεύρης.
Δείτε βίντεο