Η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) είναι μόνο το “ορεκτικό” των κινητοποιήσεων καθώς δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
Στην Αθήνα, μετά την μηχανοκίνητη πορεία οι αυτοκινητιστές κατέληξαν στο υπουργείο Μεταφορών όπου κάποιοι έστησαν αντίσκηνα και άναψαν καπνογόνα.


Βασικό αίτημα είναι να υπάρξει διάλογος για της υποχρεωτικότητα στην ηλεκτροκίνηση από την αρχή της χρονιάς για κάθε νέο ταξινομούμενο όχημα και για κάθε νέα μεταβίβαση, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι τους, «δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, ούτε οχήματα με ικανοποιητική αυτονομία, ούτε αρκετοί σταθμοί φόρτισης» για γρήγορη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
Αύριο το πρωί, οι ιδιοκτήτες ταξί προγραμματίζουν συγκέντρωση με τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα στον σταθμό των ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και μηχανοκίνητη πορεία προς το μπλόκο των αγροτών στα διόδια των Μαλγάρων.
«Το τελευταίο διάστημα είμαστε σε διάλογο και με το Υπουργείο Μεταφορών, αλλά και γενικότερα με την κυβέρνηση και την αντιπροεδρία και μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί ούτε ένα από τα ζητήματα τα οποία ζητάμε. Από 1.1.2026 όταν υποχρεούμαστε να έχουμε όλα τα αυτοκίνητά μας ηλεκτρικά, κατά την ταξινόμηση, δεν μπορούμε να μη διαμαρτυρηθούμε, γιατί δεν έχουμε καμία απάντηση από το Υπουργείο Μεταφορών», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3, ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» Κλήμης Λεοντιάδης.



Διαμαρτυρία οδηγών ταξί με μηχανοκίνητη πορεία και στους δρόμους της Μυτιλήνης.
Οι οδηγοί με τα ταξί τους ξεκίνησαν από το εμπορικό λιμάνι και διαμέσου της προκυμαίας, επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη ΓΓ Αιγαίου.
«Οφείλουν να μας ακούσουν καθώς πρόκειται για τη βιωσιμότητα του κλάδου. Η υποκλοπή του έργου των ταξί, το φορολογικό και το αίτημα για αύξηση 10% των κομίστρων είναι μερικά από τα αιτήματα του κλάδου. Επίσης για την υποχρέωση σε 5 χρόνια και των ταξί της Περιφέρειας να μετατραπούν σε ηλεκτρικά, δεν υπάρχουν υποδομές φόρτισης, ενώ το κόστος για την αγορά αυτών των οχημάτων είναι δυσβάσταχτο», είπε ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Νέστορας.



