Νέα χρηματοδότηση από τον Γιάννη Βρούτση
Με μια κίνηση που ενισχύει τη μαζική άθληση σε όλη τη χώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, έθεσε τη υπογραφή του για τη χορήγηση κονδυλίων ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Το συγκεκριμένο ποσό αφορά τα αναβαθμισμένα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ) και τις Εκδηλώσεις Άθλησης για Όλους (ΕΑγΟ) για το 2025-2026, εξασφαλίζοντας την ομαλή πορεία 5.264 τμημάτων που λειτουργούν ήδη.
Μέσα από τη συνεργασία με 112 φορείς, με τους δήμους να έχουν τον κύριο λόγο, δίνεται η δυνατότητα σε περίπου 150.000 αθλούμενους κάθε ηλικίας να συμμετέχουν, ενώ ο κύκλος των δράσεων αναμένεται να κλείσει με την arrival του καλοκαιριού.
Συγκεκριμένα:
– 4.242 τμήματα Γενικών Δομημένων Μεγάλης Διάρκειας ΠΑγΟ (3 φορές την εβδομάδα, από 1 ώρα, για 20-32 εβδομάδες)
– 733 τμήματα Ειδικών Δομημένων Μεγάλης Διάρκειας ΠΑγΟ (3 φορές την εβδομάδα, από 1 ώρα, για 20-32 εβδομάδες)
– 149 τμήματα Δομημένων Μικρής Διάρκειας ΠΑγΟ (5 φορές την εβδομάδα, από 1 ώρα, για 8 εβδομάδες)
– 61 τμήματα Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους
– 57 τμήματα Μη Δομημένων Μικρής Διάρκειας ΠΑγΟ (30 ώρες την εβδομάδα, για 8 εβδομάδες)
– 21 τμήματα Μη Δομημένων Μεγάλης Διάρκειας ΠΑγΟ (30 ώρες την εβδομάδα, για 20-32 εβδομάδες)
Ο κ. Βρούτσης δήλωσε σχετικά: «Τα αναβαθμισμένα Προγράμματα Άθλησης για Όλους αποτελούν το ισχυρότερο εργαλείο της Πολιτείας ώστε η άθληση να γίνει καθημερινή ασχολία για κάθε πολίτη της χώρας μας.
Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική επιλογή, με σαφές κοινωνικό πρόσημο. Επιδίωξή μας δεν είναι μόνο να αναδείξουμε τα οφέλη της δια βίου άθλησης, αλλά και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή μέσα από τις αξίες που υπηρετεί ο Αθλητισμός.
Σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στρατηγικό σχεδιασμό και γενναία χρηματοδότηση, δίνουμε τη δυνατότητα σε ολοένα και περισσότερους Δήμους να συμμετέχουν ενεργά στα ΠΑγΟ και ΕΑγΟ.
Στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες την ευκαιρία να αθληθούν, με όρους ισότητας και προσβασιμότητας, για όλες τις ηλικίες, για όλα τα φύλα και με ιδιαίτερη μέριμνα για τα Άτομα με Αναπηρία».



