Την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τον κύκλο των εμπρηστικών επιθέσεων που σημάδεψε τη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τετάρτης, προκαλώντας τον τραυματισμό πολιτών και την εισαγωγή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της μητέρας της πολιτεύτριας Αφροδίτης Νέστορα.
Η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε σε ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως «η βία δεν έχει καμία θέση στη δημοκρατία». Η αξιωματική αντιπολίτευση ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στα θύματα των επιθέσεων και κάλεσε τις διωκτικές αρχές να ενεργήσουν άμεσα για την πλήρη διαλεύκανση των περιστατικών.
Η στάση του ΠΑΣΟΚ
Ανάλογο μήνυμα εξέπεμψε και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Κώστα Τσουκαλά, να καταδικάζει «σαφώς, κατηγορηματικά και απερίφραστα» τις ενέργειες αυτές. Ο κ. Τσουκαλάς εξέφρασε τη συμπαράσταση του κόμματος προς τις οικογένειες των πληγέντων και ζήτησε τη σύλληψη των υπευθύνων για το «αποτρόπαιο έγκλημα».
Οι επιθέσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε τραυματίες, έχουν προκαλέσει πολιτική αναταραχή, με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να συμπίπτει στην ανάγκη θωράκισης της δημόσιας ζωής από πρακτικές εκφοβισμού και τυφλής βίας.

