Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο ιδιοκτήτης συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων στα Βρασνά Θεσσαλονίκης για το θάνατο ενός 4χρονου προσφυγόπουλου, το οποίο καταπλακώθηκε από συρόμενη μεταλλική πόρτα την ώρα του παιχνιδιού.
Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ η σύζυγός του απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία.
Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης επανεξέτασε την υπόθεση και έκρινε εκ νέου ένοχο τον ιδιοκτήτη για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών με αναστολή.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2019. Το παιδί, μαζί με δύο φίλους του, ανέβηκε στη συρόμενη μεταλλική πόρτα της αυλής του συγκροτήματος, μήκους 3,80 μέτρων και βάρους 110 κιλών, την οποία τα παιδιά κούνησαν σαν παιχνίδι. Κατά την ταλάντωσή της και λόγω της ταχύτητας μετακίνησης, φαίνεται πως τα στριφώνια στο σημείο στήριξης υποχώρησαν, μετακινώντας ελαφρώς το σημείο κλεισίματος.
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η πόρτα απελευθερώθηκε από τα τερματικά ράουλα, καθώς το εσωτερικό ράουλο ήταν υπερβολικά φθαρμένο και παρουσίαζε τζόγο στην εγκάρσια κίνησή του, ενώ ταυτόχρονα στραβώθηκε η ασφάλεια που εμπόδιζε την κατακόρυφη πτώση της. Υπό αυτές τις συνθήκες, η πόρτα έπεσε στο έδαφος και καταπλάκωσε το παιδί, προκαλώντας θανατηφόρα κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Το ζευγάρι αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η πόρτα ήταν συντηρημένη και λειτουργική, αποδίδοντας την πτώση στη δύναμη που ασκήθηκε από το βάρος των παιδιών.
Για την ίδια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί και οι Αφγανοί γονείς του 4χρονου, οι οποίοι αθωώθηκαν πρωτόδικα. Σήμερα ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.
