Λίγες μόλις ημέρες μετά το περιστατικό στην Πάτρα (όπου γυναίκα έχασε 100 ευρώ πέφτοντας θύμα παραποιημένου βίντεο τεχνητής νοημοσύνης με πρωταγωνιστή τον «Κριστιάνο Ρονάλντο») εμφανίστηκε νέος τρόπος εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών.
Στη νέα αυτή τηλεφωνική κομπίνα, οι δράστες χρησιμοποιούν το όνομα του Παύλου Γλίξμπουργκ με σκοπό την απόσπαση χρημάτων.
Η κυρία Βιβή, κάτοικος Καλάμου, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την προσπάθεια εξαπάτησής της. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, άγνωστα άτομα την κάλεσαν στο τηλέφωνο και ισχυρίστηκαν ότι ενεργούν εκ μέρους του Παύλου Γλίξμπουργκ, υποσχόμενοι να της αποστείλουν δωρεά ύψους 26.000 ευρώ. Ωστόσο, για να προχωρήσει η διαδικασία της μεταφοράς, της ζήτησαν να καταβάλει πρώτα ένα χρηματικό ποσό ως έξοδα για το «άνοιγμα» του τραπεζικού λογαριασμού.
