Με ψυχή πρωταθλήτριας η Ισπανία νίκησε 88-76 τη Γαλλία

Οι Ισπανοί επέστρεψαν στην κορυφή του Ευρωμπάσκετ, έχοντας φουλ αμερικανική (Λορέντζο Μπράουν) βοήθεια σε όλη τη διοργάνωση.

  • Από τον ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΝΑΡΔΟ

Η ομάδα του Σέρζιο Σκαριόλο πανηγυρίζει για το (4ο της) χρυσό μετάλλιο και την πρωτιά μετά το 88-76 επί της Γαλλίας (με το ασημένιο συμβιβάστηκαν οι «τρικολόρ») στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ για τους κυριαρχικούς Ισπανούς… Oι πνευματικά και αγωνιστικά πιο έτοιμοι Ιβηρες προηγήθηκαν νωρίς με 20-9, δείχνοντας ιδιαίτερα αποφασιστικοί και σίγουροι στις επιλογές τους.

Η ισπανική άμυνα έπαιρνε άριστα, ενώ και στην επίθεση οι «φούριας ρόχας» έβρισκαν τους αυτοματισμούς τους.

Στην συνέχεια, διά χειρός Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και με σερί τρίποντα οι Ισπανοί προσπέρασαν με 35-16, απέναντι σε μία αποσυντονισμένη Γαλλία.

Το ισπανικό ρεσιτάλ συνεχίστηκε, η διαφορά έφτασε το +20 προτού οι «τρικολόρ» αναθαρρήσουν (με Ερτέλ και Φουρνιέ), μειώνοντας με τη λήξη του ημιχρόνου και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Από το -21 με σερί 16-0 οι Γάλλοι απείλησαν ξανά (φτάνοντας έως το -3) και το παιχνίδι εξελίχθηκε σε αυτό που όλοι περίμεναν: στο απόλυτο ντέρμπι.

Η ισπανική απάντηση δόθηκε άμεσα με σερί 9-0, το σκορ κατόπιν εκτοξεύτηκε στο 61-48 και ενώ στο γήπεδο εκείνοι που… περισσότερο ακούγονταν ήταν οι Ελληνες φίλαθλοι!

Κομβικός για τους Ισπανούς ήταν ο Χάιμε Φερνάντεθ, με τη Γαλλία να προσπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ, σε μια μονομαχία για γερά νεύρα και τελική θριαμβεύτρια την Ισπανία που παρέδωσε μαθήματα μπάσκετ.

Δεκάλεπτα: 23-14, 47-37, 66-57, 88-76.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σέρτζιο Σκαριόλο): Μπράουν 14, Φερνάντεθ 13 (3), Γ. Ερνανγκόμεθ 14, Λόπεζ, Πραντίγια, Μπριθουέλα 3 (1), Ντίας 8 (2), Ρούντι 7 (2), Γκαρούμπα 2, Χ. Ερνανγκόμεθ 27 (7).

ΓΑΛΛΙΑ (Βενσάν Κολέ): Αλμπισί 1, Φουρνιέ 23 (4), Γκομπέρ 6, Ταρπεΐ 4, Γιαμπουσέλε 13,
Φαλ, Ερτέλ 16 (2), Καμπαρό, Οκόμπο 9 (3), Πουαριέ 4.

•ΝΒΑ: Ο διεθνής σέντερ Κώστας Αντετοκούνμπο ενσωματώνεται στην προετοιμασία των Μπουλς και είναι κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ταύρους»!

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα