Οι κληρώσεις είναι καλές ή κακές, ανάλογα με το τι ομάδα έχεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πλέον την έχουν εμπεδώσει καλά άπαντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν έχεις καλή ομάδα και έχεις κάνει καλές πορείες, τότε θα είσαι ισχυρός και η κλήρωση θα σου… χαμογελάσει.
- Σχολιάζει ο Γιώργος Σηφάκης
Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά αυτές είναι για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Οι ελληνικές ομάδες έμαθαν χθες τους αντιπάλους τους στα playoffs των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων!
Στο Champions League, για τη φάση των playoffs, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ ως ισχυρή έπεσε στα μαλακά και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Λέφσκι Σόφιας – Καϊράτ Αλμάτι. Λογικά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα και θα κουνάει σεντόνι όλο τον χειμώνα στην «Αγια-Σοφιά».
Ο Ολυμπιακός, ως δευτεραθλητής, θα είχε δύσκολο έργο, όπως και να είχε το πράγμα. Ο αντίπαλος θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, δευτεραθλήτριας πέρυσι στο Βέλγιο, και της Μπόντο Γκλιμτ, της δευτεραθλήτριας Νορβηγίας. Προσωπικά πιστεύω ότι οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν άτυχοι, αφού θα ήταν καλύτερα να τους πέσει το ζευγάρι της Λιόν με τη Σπάρτα Πράγας.
Ειδικά οι Γάλλοι, που είναι και το φαβορί, δεν έχουν ξεκινήσει το πρωτάθλημά τους και δεν θα είναι έτοιμοι, αντίθετα με την Μπόντο Γκλιμτ, που βρίσκονται στη 18η αγωνιστική και θα είναι πανέτοιμοι. Εκτός αν η Σεν Ζιλουάζ κάνει την έκπληξη. Φυσικά η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μπροστά της σήμερα μία πολύ δύσκολη αποστολή. Η Ναϊμέγκεν είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην ένταση, στα αδιάκοπα τρεξίματα και στον υψηλό ρυθμό.
Πρόκειται για αντίπαλο που δεν σου επιτρέπει να χαλαρώσεις ούτε για λίγα λεπτά και θα δοκιμάσει τις αντοχές των «ερυθρόλευκων» από την αρχή μέχρι το τέλος. Σήμερα θα δούμε και τι… ψάρια πιάνουν φέτος οι «ερυθρόλευκοι»! Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να επιβάλει την ποιότητά του και να διαχειριστεί σωστά τον ρυθμό, έχει τύχη να πάρει αυτό που θέλει.
Για τις άλλες ομάδες θα τα πούμε πιο αναλυτικά τις επόμενες ημέρες, όμως σε πρώτη φάση η κλήρωση του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή (θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού της ΑΕΚ), αν και το πραγματικά μεγάλο εμπόδιο ακούει στο όνομα Αντερλεχτ. Ο ΟΦΗ έπεσε στα μαλακά (Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΤΣΣΚΑ Σόφιας), αρκεί ο Κόντης να φτιάξει ομάδα και η Κρητικοί να ενισχυθούν με παίκτες ποιότητας.
Τέλος, ο Παναθηναϊκός, που δεν το συζητάμε ότι πρέπει να περάσει το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ 1948 για να συνεχίσει στα playoffs του Conference League, θα βρει τον ηττημένο του Χράντετς Κράλοβε – Μπεσίκτας και μάλλον τους Τσέχους που μόνο εύκολη ομάδα δεν είναι…

