Τα βρεφικά γάλατα που ανακάλεσε ο ΕΟΦ

Οι γονείς καλούνται να απευθυνθούν στους παιδιάτρους για σχετικές οδηγίεςΑπό τη 
Ρίτα Μελά

Σε προσωρινή ανάκληση παρτίδων του βρεφικού γάλακτος Frezylac για προληπτικούς λόγους προχώρησε χθες o ΕΟΦ, μετά την ανακοίνωση των γαλλικών Αρχών για περιστατικά σαλμονέλλωσης από το στέλεχος Salmonella agona, που συνδέονται με τα αντίστοιχα προϊόντα που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιο της εταιρίας Lactalis στη Γαλλία.

Οπως επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΦ, «το μέτρο αυτό είναι προσωρινό, για προληπτικούς λόγους, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση. Αφορά σε παρτίδες βρεφικών γαλάτων που παρήχθησαν μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2017 στο συγκεκριμένο εργοστάσιο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΕΟΦ (www.eof.gr), από τα βρεφικά γάλατα που περιλαμβάνονται στον πίνακα που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (http://solidaritessante.gouv.fr/IMG/pdf/liste_des_references_lns_concernees_par_le_retrait-rappel.pdf) έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά όσα φέρουν την κίτρινη επισήμανση.

Οι καταναλωτές γονείς καλούνται, εφόσον έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν προληπτικά και να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρό τους για εναλλακτικό σκεύασμα.

Να σημειωθεί ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έστειλε προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλα τα φαρμακεία της χώρας και στους τοπικούς συλλόγους, μόλις εκδόθηκε η ανακοίνωση του ΕΟΦ. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε: «Η κατάσταση αυτή αποδεικνύει ότι το βρεφικό γάλα δεν είναι οποιοδήποτε προϊόν», αφήνοντας σαφείς αιχμές για άλλα σημεία διάθεσης, όπως τα σούπερ μάρκετ.

Δείτε παρακάτω τον αναλυτικό πίνακα:

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα