«Αμα θέλω σκοτώνω τον κοντό» έλεγε για τον Σημίτη ο φρουρός του

Πώς δολοφόνησε την οικογένειά του (προτού αυτοκτονήσει)Τα κενά στο σύστημα εξέτασης, όσον αφορά την ψυχική υγεία των αστυνομικών, επανέφερε στο προσκήνιο το τριπλό φονικό στους Αγίους Αναργύρους, με πρωταγωνιστή τον αρχιφύλακα της φρουράς του Κώστα Σημίτη, ο οποίος, αφού εκτέλεσε τη γυναίκα του, την πεθερά του και το μόλις 3,5 ετών αγγελούδι του, αυτοκτόνησε. 

Την ίδια στιγμή σοκ προκαλεί η καταγγελία ότι ο Χρήστος Ζαπαντιώτης είχε πει κατά το παρελθόν στη γυναίκα του τη φράση «άμα θέλω, τον σκοτώνω τον κοντό» αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.
Ο αστυνομικός είχε περάσει για πρώτη και τελευταία φορά από ψυχολογικές εξετάσεις τον Νοέμβριο του 2011 και έκτοτε δεν του έγινε ποτέ επανεξέταση. Το νομοθετικό πλαίσιο χαρακτηρίζεται ανεπαρκές, καθώς δεν προβλέπει την υποχρεωτική εξέταση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με εξαίρεση τους αστυνομικούς για τους οποίους παρατηρείται παρεκκλίνουσα συμπεριφορά.

Την καταγγελία ότι ο δολοφόνος και αυτόχειρας είχε ισχυριστεί ότι αν ήθελε μπορούσε να σκοτώσει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη έκανε ο αδελφός της πεθεράς και θείος της άτυχης γιατρού. Μάλιστα, ο Μιχάλης Χερουβείμ περιέγραψε την καθημερινότητα της ανιψιάς του ως μια διαρκή απειλή από τον σύζυγό της, που της ζητούσε συνεχώς χρήματα: «Την απειλούσε με το όπλο εδώ και δυο χρόνια. Ηθελε να πάρει μεγάλο αυτοκίνητο για να πηγαίνει στο Κολωνάκι, στον Σημίτη, γιατί είχε βρει πάρκινγκ, και να έπαιρνε το μικρό η ανιψιά μου. Αυτή δεν ήθελε. Ολο λεφτά ζητούσε, γι’ αυτό τη σκότωσε. Και ανέβηκε η αδελφή μου πάνω και σκότωσε και την αδελφή μου. Εκείνη μου έλεγε ότι υποφέρουν» τόνισε.

Οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την τριπλή δολοφονία είναι ανατριχιαστικές. Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος τη σύζυγό του και δύο φορές στο στήθος και το κεφάλι την πεθερά του. Στη συνέχεια πήρε το κοριτσάκι του στο υπνοδωμάτιο, το σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Από τις διαφορές στην ακαμψία μεταξύ των τεσσάρων πτωμάτων προκύπτει ότι για τουλάχιστον μία ώρα ο 47χρονος είχε γονατίσει δίπλα στη νεκρή κορούλα του, ώσπου να αποφασίσει να στρέψει το όπλο του κάτω από το σαγόνι του και να αυτοπυροβοληθεί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα