Φοροφυγάδες ελέω τρόικας!

Η  «δημοκρατία» έχει αρχίσει τη δημοσίευση των στοιχείων που έχουν προκύψει για τη φοροδιαφυγή και τον ρόλο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στη μη επιβολή των προστίμων, τα οποία θα έπρεπε να έχουν καταλογιστεί σε πρόσωπα που αύξησαν αδικαιολογήτως τα εισοδήματά τους.Η ΑΑΔΕ δεν είναι ΣΔΟΕ. Δεν είναι υπηρεσία του ελληνικού κράτους. Πρόκειται για έναν θεσμό που βρίσκεται υπό την εποπτεία, τον άμεσο έλεγχο των πιστωτών. Αυτοί αποφασίζουν για το ποιος και σε ποιο βαθμό θα «ελεγχθεί» και θα «τιμωρηθεί», αν βρεθούν στοιχεία που θα αποδεικνύουν παράνομο πλουτισμό.

Στη «δημοκρατία» δημοσιεύτηκε, μεταξύ άλλων, και το χρονικό των ερευνών των περιβόητων λιστών («Λαγκάρντ», Λουξεμβούργου, εμβασμάτων κ.ά.), αλλά και της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων από το ΣΔΟΕ και της εκχώρησής τους αρχικά στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και στη μετεξέλιξή της, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ): «Στις 15 Μαΐου 2015 ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Παναγιώτης Δάνης ανέλυε σε επιστολή του τα αποτελεσματικά ευρήματα που είχε ανακαλύψει το ΣΔΟΕ σε όλες τις λίστες. Τον Αύγουστο του 2015 ψηφίζεται στη Βουλή το τρίτο Μνημόνιο, ορίζοντας, μεταξύ άλλων, και τη μετεξέλιξη από 1/1/2017 της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 ο τότε ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Παναγιώτης Δάνης υπογράμμιζε σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με έμφαση πως το σύνολο των εισαγγελικών παραγγελιών (2.044) αφορά πολιτικά πρόσωπα καθώς και σημαίνοντα πρόσωπα της οικονομικής ζωής. Τρεις μήνες μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, τον Νοέμβριο του 2015, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Παναγιώτης Δάνης παραιτείται».

Εως τώρα έχει διαπιστωθεί και αποδειχθεί ότι το μαγικό ραβδάκι που μεταμορφώνει τους φοροφυγάδες βατράχους σε νομιμόφρονες πρίγκιπες το κρατούν -μέσω της ΑΑΔΕ- οι δανειστές αλλά και ότι ολόκληρος ο ελληνικός λαός πληρώνει τα σπασμένα περίπου 200.000 ατόμων που πλούτισαν με αδιαφανείς τρόπους (το 2% του πληθυσμού).

Η συνέχεια της έρευνας της «δημοκρατίας» συνεχίζεται και επιφυλάσσει σε όλους ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα