Για παθητική δωροδοκία κατηγορείται ο Σαρκοζί

Κατηγορίες απήγγειλαν οι δικαστικές Αρχές της Γαλλίας σε βάρος του πρώην προέδρου της χώρας Νικολά Σαρκοζί για την υπόθεση χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 με λιβυκά κεφάλαια. Ο Σαρκοζί, που αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από σχεδόν δύο ημέρες κράτησης και ανάκρισης, διώκεται για «παθητική δωροδοκία», «παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας» και «υπεξαίρεση λιβυκών κρατικών κεφαλαίων» και έχει τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Υστερα από μία μικρή διακοπή της κράτησής του για την προηγούμενη νύχτα ο 63χρονος πολιτικός εθεάθη την Τετάρτη από φωτορεπόρτερ του Reuters την ώρα που αναχωρούσε από το σπίτι του στο Παρίσι μαζί με τον δικηγόρο του και στη συνέχεια κατά την είσοδό του στα γραφεία των αστυνομικών Αρχών. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, η ανάκριση του Σαρκοζί άρχισε χθες στις 08.00 και ολοκληρώθηκε σχεδόν 12 ώρες αργότερα, όταν τελείωσε και η κράτησή του.

Η υπόθεση με τα λιβυκά χρήματα ξέσπασε το 2012, μετά τη δημοσιοποίηση από τον Mediapart ενός σημειώματος που αποδίδεται στον Μούσα Κουσά, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών εξωτερικών πληροφοριών της Λιβύης, που υπονοεί μια λιβυκή χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα