Ο Ερντογάν απειλεί τώρα με drones του θανάτου

Ο «σουλτάνος» ανακοίνωσε τα νέα όπλα που θα είναι «παράδειγμα για τον κόσμο» και έχουν αρχίσει να κατασκευάζονταιΑπό τη
Θεανώ Καρούτα

Τη δημιουργία ενός νέου, εξελιγμένου τουρκικού σούπερ όπλου ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με όσα είπε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Αττάλεια, η Τουρκία θα αρχίσει την παραγωγή μεγαλύτερων σε διάσταση drones, τα οποία θα αποτελέσουν «παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο».

Τα νέα drones θα είναι εξοπλισμένα με «έξυπνες» βόμβες και θα είναι έτοιμα σε λίγους μήνες. Οπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, η εταιρία Baykar Makina, της οποίας ηγείται ο γαμπρός του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, έχει ήδη αρχίσει την κατασκευή του νέου όπλου. Το drone θα ζυγίζει 5 τόνους και θα μπορεί να κουβαλά από 450 έως 1.350 κιλά ωφέλιμο φορτίο. Στόχος της Αγκυρας είναι να αρχίσουν πτήσεις έως το τέλος του πρώτου τετραμήνου του 2019.

Ραντάρ αέρος-αέρος

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα έχει τη δυνατότητα να φτάνει τα 40.000 πόδια ύψος και να πετά επί 24ώρου βάσεως. Θα υποστηρίζεται ηλεκτρονικά με δορυφορικό σύστημα, αλλά και με σύστημα ραντάρ αέρος-αέρος, ενώ θα διαθέτει και δικό του ραντάρ ανίχνευσης απειλών.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα που θα διαθέτει είναι τουρκικής τεχνολογίας. Θα μπορεί να πραγματοποιήσει εναέριους βομβαρδισμούς, ενώ θεωρείται ιδιαίτερα εξελιγμένο, καθώς θα μπορεί να «κλειδώσει» πιο γρήγορα τον στόχο σε σχέση με τα μαχητικά αεροσκάφη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα