Η… κιτσαρία αντί του «Δρομέα»

Η ανικανότητα, η εγκληματική αδιαφορία, η ελαφρότητα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τα ζητήματα που επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών, η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός εκείνων που θα έπρεπε να είναι γρήγοροι, αποτελεσματικοί, λεπτολόγοι και εξαιρετικοί επαγγελματίες έχουν φέρει πολλά δεινά στην Ελλάδα.

Οσα μπορεί να πάνε στραβά στην πατρίδα μας πάνε, και μάλιστα πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο. Ωστόσο, μερικές παράμετροι από τις ανεκδιήγητες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κινούνται σε μια παράδοξη κλίμακα: σ’ εκείνη που ξεκινά με το κωμικό και καταλήγει στο γελοίο.

Μία από αυτές τις φαεινές ιδέες ήταν η πρόταση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά στον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο να γίνει ανταλλαγή του «Δρομέα», του γλυπτού που δεσπόζει στον χώρο απέναντι από το ξενοδοχείο «Hilton», με κάποια σκοπιανή… δημιουργία που θα αναπαριστά τον Φίλιππο ή τον Μέγα Αλέξανδρο. Και από εκεί που το πανελλήνιο καγχάζει με το πρόδηλο και σε πολλές περιπτώσεις ξεκαρδιστικό κιτς της σκοπιανής θεώρησης της ελληνικής Ιστορίας (ειδικά σε ό,τι σχετίζεται με το πολιτισμικό, το πολιτικό και το στρατιωτικό θαύμα της αρχαίας Μακεδονίας), η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί σκόπιμο να αρχίσουμε τις εισαγωγές κιτσαρίας από το κρατίδιο!

Λες και έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα του τόπου και εμείς έχουμε τέτοιο πλεόνασμα από πόρους και καλή διάθεση, ώστε αρχίζουμε να χαρίζουμε κι άλλα κομμάτια από την Ιστορία μας (τη σύγχρονη, εν προκειμένω) στους Σκοπιανούς, για να λάβουμε ως αντάλλαγμα τα υπόλοιπα αποθήκης από το βεστιάριο μιας εθνοτικής κουρελούς που υποδύεται το αρχαίο έθνος.

Ο «Δρομέας» είναι ένα τμήμα από τη σύγχρονη εικόνα και ταυτότητα των Αθηνών, και δεν μπορεί να ανταλλαχθεί με οποιαδήποτε ιστορικοφανή καρικατούρα από τα Σκόπια. Αν θέλουμε άγαλμα του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, μπορούμε να το φτιάξουμε οι ίδιοι.

Επίσης, με αυτή την ανόητη ιδέα περί ανταλλαγής δεν πρόκειται να πειστούν οι Ελληνες ότι οι εθνομηδενιστές συριζαίοι, που ψήφισαν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, τιμούν τον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα