Τα ΜΑΤ έσωσαν τον Πεταλωτή

«Εγώ δεν νιώθω εγκλωβισμένος, όπως άκουσα να λένε σε κάποια ΜΜΕ. Από την μπροστινή πόρτα μπήκα και από την μπροστά θα φύγω» έλεγε χθες το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με τα λέιζερ να «φωτίζουν» το πρόσωπό του, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το τοπικό ΠΑΣΟΚ στο Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης. Τελικά, όμως, μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα φαίνεται ότι το… ξανασκέφτηκε, άλλαξε γνώμη και προτίμησε την ασφάλεια της πίσω πόρτας του κτιρίου, με τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ και τουλάχιστον δύο κλούβες της Αστυνομίας να του ανοίγουν δρόμο διαφυγής από το εξαγριωμένο πλήθος.

Ο κ. Πεταλωτής έφτασε στο Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, επί της οδού Αλεξουπόλεως 27, αργά το απόγευμα, προκειμένου να μιλήσει για την κυβερνητική πολιτική σε προγραμματισμένη εκδήλωση, ύστερη από πρόσκληση της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής, που φαίνεται ότι είχαν ενημερωθεί για την «επίσκεψη» του κυβερνητικού εκπροσώπου στην πόλη τους, του επιφύλασσαν μια «ξεχωριστή» υποδοχή που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή. Αντί για χειροκροτήματα και επευφημίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρέθηκε αρχικά αντιμέτωπος με περίπου 100 άτομα, κυρίως νεαρούς, που με υβριστικά συνθήματα, γιαούρτια, αβγά, μπουκάλια, ακόμα και πέτρες, «υποχρέωσαν» τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς, αλλά και τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έσπευσαν (σε χρόνο ρεκόρ) στο σημείο, να τον «κρύψουν» στο κτίριο και να τοποθετήσουν ακόμα και μαξιλάρια στα παράθυρα προκειμένου να τον προστατεύσουν!

Η Αστυνομία απέκλεισε όλους τους γύρω δρόμους, ακόμα κι εκείνους που οδηγούν στην κεντρική πλατεία της Αργυρούπολης, ενώ έξω από το ΚΑΠΗ συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά περισσότερα από 1.000 άτομα, κάθε ηλικίας, που με κατσαρόλες, κόρνες και σφυρίχτρες μετέτρεψαν την περιοχή σε πλατεία Συντάγματος! Ο κ. Πεταλωτής παρέμεινε εγκλωβισμένος στο κτίριο για περίπου μία ώρα, με το πλήθος να παραμένει στο σημείο και να φωνάζει συνεχώς «κλέφτες» και άλλα αντικυβερνητικά συνθήματα. Τελικά, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες και «περικυκλωμένος» από τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς, φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ. Είκοσι λεπτά αργότερα άνοιξαν οι πόρτες του ΚΑΠΗ για να εξέλθουν και οι συγκεντρωμένοι για την εκδήλωση και αμέσως τα φώτα του κτιρίου έσβησαν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την άφιξη του κ. Πεταλωτή στο κτίριο σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές μεταξύ νεαρών που «πολιόρκησαν» το ΚΑΠΗ και μελών του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Ρίτα Μελά, Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα