Τραγική κατάληξη είχε η εγκυμοσύνη μιας 16χρονης Ελληνοαυστραλής, η οποία γέννησε στο μπάνιο συγγενικού τους σπιτιού στη Ναύπακτο, με αποτέλεσμα το βρέφος που έφερε στον κόσμο, ένα κοριτσάκι, υπό αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες να πεθάνει!
Η κοπέλα, η οποία, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό την εγκυμοσύνης της από τους οικείους τους, πριν από τέσσερις ημέρες, μετέβη από την Κοζάνη όπου διαμένει σε συγγενικό της σπίτι στη Ναύπακτο.
Το πρωί του Σαββάτου, η νεαρή κοπέλα πήγε στην τουαλέτα και παρέμεινε εκεί για αρκετές ώρες, μέχρι τη στιγμή που οι συγγενείς άρχισαν να ανησυχούν. Οταν άνοιξαν την πόρτα της τουαλέτας, βρέθηκαν μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα… Εκείνη μέσα σε μια λίμνη αίματος και στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο βρέφος.
Οι συγγενείς της 16χρονης, ακόμα σοκαρισμένοι από το θέαμα, μετέφεραν αμέσως τη μάνα και το μωρό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, στο Ρίο. Οι ιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι το νεογέννητο κοριτσάκι δυστυχώς δεν βρισκόταν -πλέον- στη ζωή. Αντίθετα, η υγεία της κοπέλας δεν ενέπνεε ανησυχία.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές αρχές, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που να εμπλέκει τρίτο στον θάνατο του βρέφους.
Περισσότερο «φως» στα αίτια θανάτου του νεογέννητου κοριτσιού αναμένεται να ρίξει η έκθεση της ιατροδικαστού, η οποία έχει αναλάβει να διενεργήσει τη νεκροψία.
Η νεαρή κοπέλα πάντως, η οποία φέρεται να γνώριζε ότι κυοφορούσε, παραμένει για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Στο πλευρό της βρίσκονται οι γονείς της, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αγνοούσαν την εγκυμοσύνη της.