Ν.Δ.: Να απολύσει σήμερα τον Ραγκούση ο πρωθυπουργός

Θλιβερή εικόνα παρουσίασε χθες στη Βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος, αποδεικνύοντας την πολιτική του γύμνια, πήγε να ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών για να πει ότι δεν έχει θέσεις στο θέμα των ταξί. Την ώρα, μάλιστα, που στη Βουλή ο κ. Ραγκούσης είχε μετατραπεί σε διακομματικό σάκο του μποξ για όλους -πλην του πάντα πρόθυμου Κουτμερίδη- τους βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία ζητούσε την αποπομπή του ως αποκλειστικού υπευθύνου του χάους, κατηγορώντας τον για σκοπιμότητα και ύποπτες μεθοδεύσεις:

«Ο κ. Ραγκούσης, με τη σημερινή εμφάνισή του στη Βουλή, ξεπέρασε τον χειρότερο εαυτό του. Απέδειξε ότι σκόπιμα πυρπόλησε την τουριστική περίοδο, ακυρώνοντας το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα και αρνούμενος να λύσει το θέμα. Αρνήθηκε, παρά τις πιέσεις ακόμη και βουλευτών του κόμματός του, να δεσμευτεί για άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί με κανόνες, όπως γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ζημιά που προκάλεσαν στον Τουρισμό οι ύποπτες μεθοδεύσεις του είναι τεράστια. Και η ζημιά αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται. Δεν την αντέχει ούτε ο Τουρισμός ούτε η Οικονομία μας. Καλούμε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποπέμψει, σήμερα κιόλας, τον απαράδεκτο υπουργό του. Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, την έκκληση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά προς τους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν άμεσα την απεργία τους» δήλωσε χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης.

Λίγη ώρα νωρίτερα στη Βουλή ο Γιάννης Ραγκούσης προσπαθούσε να διαφύγει από τα διακομματικά πυρά με αοριστολογίες και πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. Την είδηση πάντως έβγαλε ο Κώστας Τζαβάρας της Ν.Δ., ρωτώντας τον κ. Ραγκούση με ποιο δικαίωμα ανέλαβε την πρωτοβουλία να ακυρώσει μια κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, αποσύροντας το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα. Απατώντας ο κ. Ραγκούσης προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση σε βάθος χρόνου, με την οποία θα εισφέρονται κανόνες και περιορισμοί στο ήδη ανοιχτό επάγγελμα των ταξί.

Δεν είπε όμως ποτέ πού διαφωνούσε με το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα, πού διαφωνεί με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως ποιες είναι οι δικές του θέσεις. Την ίδια ώρα, μάλιστα, προσέφυγε σε επίθεση κατά του κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι κλείνει το μάτι σε όσους θέλουν κλειστό το επάγγελμα με τις αμφίσημες δηλώσεις του περί πληθυσμιακών κριτηρίων. «Η Ν.Δ. συμφωνεί με την απελευθέρωση, αλλά με προτεραιότητα στα κριτήρια και στις προϋποθέσεις» απάντησε ο τομεάρχης Μεταφορών της Ν.Δ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ ο Μ. Βορίδης είπε: «Κατηγορείτε την αντιπολίτευση για αμφίσημες θέσεις, όταν εσείς δεν έχετε καθόλου θέσεις;»

«Η απεργία των ιδιοκτητών ταξί είναι απολύτως αδικαιολόγητη και ακραία αντικοινωνική. Τις θέσεις μας θα τις μάθετε τέλη Αυγούστου. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και να υποκύψουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς» είπε κυνικά ο Γιάννης Ραγκούσης, δείχνοντας ότι μάλλον δεν έχει συναίσθηση του μπάχαλου που έχει προκαλέσει.

Αυτό ακριβώς του είπε και η πρόεδρος τη Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου, καθώς όσα άκουσε προκάλεσαν την έκρηξη της οργής της: «Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και μας λέτε ότι το υπουργείο δεν έχει θέσεις; Εχετε συναίσθηση τι σημαίνει αυτό; Εγώ ειλικρινά εκπλήσσομαι» είπε η κυρία Παπανδρέου.

Αν δεν μπορεί, να παραιτηθεί, κάλεσε τον Γιάννη Ραγκούση ο τομεάρχης Μεταφορών της Ν.Δ. Μ.

Παπαδόπουλος, κατηγορώντας τον υπουργό για αυταρχισμό: «Δεν κάνετε διάλογο. Ούτε συνεννοηθήκατε με κανέναν. Αν δεν μπορείτε να δώσετε λύση, δώστε την καλύτερη. Παραιτηθείτε». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μ. Βορίδης, ο οποίος εστίασε στην έλλειψη θέσεων του κ. Ραγκούση και στην απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος Ρέππα. «Ποιος θα ξαναμιλήσει αξιόπιστα μαζί σας; Είναι δυνατόν να αλλάζει η κυβερνητική πολιτική σε 30 μέρες;»

Μύδρους κατά του Γιάννη Ραγκούση εξαπέλυσαν πάντως και πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές. Η Τόνια Αντωνίου κατηγόρησε τον υπουργό ότι για μια ακόμα φορά δεν είπε τίποτα, ενώ η Λούκα Κατσέλη, ακούγοντας ότι η πρόταση Ραγκούση θα κατατεθεί τέλη Αυγούστου, είπε: «Το γοργόν και χάριν έχει».

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img
spot_img