Υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας ο αμετανόητος (Εφιάλτης) Θ. Πάγκαλος!

Υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος! Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν βάζει μυαλό και συνεχίζει να προκαλεί τον ελληνικό λαό με νέες, ντροπιαστικές για Ελληνα πολιτικό, δηλώσεις. Καλεσμένος στο Europe 1, έναν από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γαλλίας, ο κ. Πάγκαλος μπορούσε να αδράξει την ευκαιρία και να δείξει στον γαλλικό λαό τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί την Ελλάδα η πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης.

Αντίθετα, όμως, προτίμησε να υπερασπιστεί με πάθος την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Σαν να μην έφτανε αυτό, η δημοσιογράφος του γαλλικού ραδιοφώνου τον εξέθεσε λίγο αργότερα ανεπανόρθωτα, όταν τον ρώτησε για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα κι εκείνος δεν ήξερε πόσο είναι! Δεν παρέλειψε επίσης να πλέξει και το εγκώμιο της τρόικας, λέγοντας ότι «δεν μας επιβάλλουν να κάνουμε κάτι που είναι αντίθετο στο συμφέρον μας».

«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την πλειονότητα των συμπολιτών μου» είπε ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, έπειτα από σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου. «Τους καταλαβαίνω, αλλά να ξέρετε ότι εγώ είμαι υπέρ της απώλειας της κυριαρχίας, ήμουν πάντα υπέρ» είπε ανερυθρίαστα. Αιτιολόγησε, μάλιστα, την άποψή του, υποστηρίζοντας ότι είναι «Ευρωπαίος φεντεραλιστής».

«Στον φεντεραλισμό τα κράτη είναι ίσα, ενώ η Κομισιόν και οι Γερμανοί σάς διαφεντεύουν» τον «κάρφωσε» η Γαλλίδα δημοσιογράφος. Αντί να σιωπήσει, ο θρασύτατος κ. Πάγκαλος είχε απάντηση και για αυτό: «Αν ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ήταν Ελληνας, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα; Εγώ πιστεύω πως όχι» είπε με περιπαικτικό ύφος.

Αφού εξευτέλισε τη χώρα του, παρακαλώντας ουσιαστικά για παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, ο κ. Πάγκαλος εξευτέλισε έπειτα και τον εαυτό του. Οταν ρωτήθηκε πόσος θα είναι πλέον ο κατώτατος μισθός, κόμπιασε και μετά ψέλλισε: «Λίγο πάνω από εκείνον της Πορτογαλίας».

Κώστας Παπαχλιμίντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα