Στην Ελλάδα της κρίσης δεν μεταναστεύουν μόνον οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα! Από την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ένα συμπαθέστατο σκυλάκι, που έχασε το πίσω πόδι του σε τροχαίο, βρήκε οικογένεια στην Ελβετία, αφού στη χώρα μας κανείς δεν ήθελε στο σπίτι του ένα κατοικίδιο με τρία πόδια.
Η ιστορία του μικρού Ερικ μπορεί να άφησε αδιάφορους τους Ελληνες, προκάλεσε όμως συγκίνηση στην Ευρώπη! Τα φιλοζωικά σωματεία, αναζητώντας «ανάδοχη» οικογένεια για το σκυλάκι, ανέβασαν τη φωτογραφία του στο Ιντερνετ, με αποτέλεσμα η περίπτωσή του να γίνει αμέσως γνωστή.
«Στην Ευρώπη έγινε σάλος. Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν τεράστιο. Τελικά μια οικογένεια από την Ελβετία προθυμοποιήθηκε να πάρει στο σπίτι της το ζώο. Ηταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον που οι άνθρωποι που έχουν τον Ερικ χρειάστηκε να ταξιδέψουν 400 χιλιόμετρα από την κατοικία τους έως τη Στουτγάρδη της Γερμανίας, όπου στείλαμε το ζώο, αφού εκεί υπάρχει ένα μικρό μας παράρτημα» λέει στη «δημοκρατία» η Ελένη Γερνά, πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Νικητής Χαλκιδικής «Ανθρωποι και ζώα».
«Βρήκα το κουταβάκι να στέκεται με κομμένο το ποδαράκι του στη μέση ενός δρόμου, ακριβώς πάνω στη διαχωριστική λωρίδα, στις 27 Φεβρουαρίου, στο χωριό Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Ηταν βράδυ και επειδή δεν υπήρχε εκείνη την ώρα κτηνίατρος, το φρόντισα μόνη μου. Την επομένη το πήγα στον γιατρό. Το οστό από το κομμένο πόδι του εξείχε και ο κίνδυνος μόλυνσης ήταν δεδομένος» θυμάται η κυρία Γερνά.
Ο κτηνίατρος έκανε αμέσως εγχείρηση στο κουτάβι και έκοψε το πίσω αριστερό πόδι του ζώου από τον γοφό, για να το σώσει.
«Φροντίσαμε τον Ερικ και μόλις έγινε καλά, ανεβάσαμε τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, μαζί με αγγελία, για να βρεθεί ενδιαφερόμενος να το πάρει. Βρήκε αμέσως οικογένεια, ενώ τώρα ψάχνουμε και μια για την αδελφή του. Εγώ η ίδια τη βρήκα, λίγες μέρες μετά, σε άλλο σημείο της Ολυμπιάδας, απόδειξη ότι κάποιος σκόπιμα πήρε τα κουτάβια από τη μητέρα τους και κράτησε μόνο μερικά, όπως, δυστυχώς, γίνεται συνήθως με τα νεογέννητα» τόνισε η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου.
«Η κατάσταση στη χώρα μας με τα αδέσποτα είναι πολύ κακή» συνεχίζει στη «δημοκρατία» η φιλόζωη και συμπληρώνει: «Συνήθως είμαστε μόνοι μας στην προσπάθεια που γίνεται με τα ζώα που χρειάζονται φροντίδα. Τους προσεγγίζω και προσπαθώ να τους πείσω να πάρουν μαζί τους ζώα που χρειάζονται ένα σπίτι. Και ευτυχώς, πολλοί τουρίστες, που έρχονται για παράδειγμα με τροχόσπιτα, παίρνουν φεύγοντας ένα ζώο και το σώζουν» κατέληξε η κυρία Γερνά.
Νίκος Πιτσιακίδης