Παρτίδα πόκερ πριν τις κάλπες!

Οι κάλπες «έφαγαν» το σινεμά. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η είσοδος μόνο δύο ταινιών σε μία «κουτσουρεμένη» κινηματογραφική εβδομάδα;

Η ελληνική ρομαντική κομεντί «Poker Face» από τον σκηνοθέτη της πολύ επιτυχημένης «Νήσου» Χρήστο Δήμα, συν η παλιά τηλεοπτική «δόξα», η σειρά «21 Jump Street», αυτή τη φορά σε ταινία, είναι οι δύο σινέ αφίξεις που έκαναν τολμηρή είσοδο στις σκοτεινές αίθουσες.

21 JUMP STREET

Υπόθεση

Ο Τζένκο και ο Σμιντ είναι δύο αδέλφια, τα οποία κάνουν όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, κάτι που φαίνεται από την προσήλωση που επιδεικνύουν την ώρα του μαθήματος και την προθυμία τους να συμμετέχουν στις διάφορες σχολικές εκδηλώσεις. Ή, τουλάχιστον, αυτή την εικόνα επιθυμούν να βγάλουν προς τα έξω, καθώς στην πραγματικότητα αποτελούν μέλη μιας ειδικής ομάδας μυστικών αστυνομικών, οι οποίοι, χάρη στο νεανικό τους στιλ, μπορούν να υποδυθούν με άνεση τους μαθητές γυμνασίου, γεγονός που τους επιτρέπει να καταπολεμούν εκ των έσω την καλπάζουσα σχολική εγκληματικότητα. Σκηνοθεσία: Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ. Με τους Τζόνα Χιλ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Μπρι Λάρσον, Ντέιβ Φράνκο, Αϊς Κιουμπ.

Παρασκήνιο

Η θρυλική τηλεοπτική σειρά «21 Jump Street» παιζόταν για τέσσερις σεζόν, από το 1987 έως το 1991, με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ στον πρώτο του μεγάλο ρόλο, με μεγάλη επιτυχία τότε στους νεαρούς τηλεθεατές.

Για τις ανάγκες του ρόλου ο Tζόνα Χιλ χρειάστηκε να χάσει περίπου 20 κιλά, αφού παρέα με τον ομολογουμένως αθλητικό Τέιτουμ έπρεπε να κάνουν διάφορα απαιτητικά κόλπα.

Ενώ είναι σε μυστική αποστολή ο χαρακτήρας του Τζόνα Χιλ, κινδυνεύει να αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα, καθώς συναντά μια κυρία που τον ξέρει από παλιά. Αποφεύγει την αποκάλυψη, σπρώχνοντάς τη μακριά και λέγοντας ότι προσπάθησε να τον χουφτώσει… Σας θυμίζει κάτι; Ακριβώς το ίδιο σκηνικό έχουμε δει να συμβαίνει στον Τζόνι Ντεπ, όταν υποδυόταν τον Ντόνι Μπράσκο σε μυστική αποστολή.

POKER FACE

Υπόθεση

Η Νίκη είναι η κινητή απόδειξη της γκαντεμιάς. Οχι, δεν γεννήθηκε έτσι. Ηταν το παιδί θαύμα. Είχε το «Χάρισμα», ένα λούτρινο παπαγάλο γούρι, προς μεγάλη χαρά του πατέρα της Φανούρη και της παρέας του, που ζούσαν από τον τζόγο.

Μέχρι τη μέρα που της το έκλεψε ένας παιδικός της φίλος. Από εκείνη την ημέρα τόσο τη Νίκη όσο και τον πατέρα της μόνο τυχερούς δεν τους λες.

Η Νίκη εργάζεται σε ένα lifestyle περιοδικό. Η εκδότρια θα της ζητήσει να πάρει συνέντευξη από έναν πρωταθλητή του πόκερ. Εκείνη θα συνειδητοποιήσει ότι ο Αδιάβροχος, ένας τύπος που ζει από το «άθλημα», είναι ένας… παλιός της γνωστός. Και επιπλέον, έχει και κάτι που της ανήκει.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας. Παίζουν: Αλκης Κούρκουλος, Εύη Σαουλίδου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Παρασκήνιο

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων στήθηκε ένα τουρνουά 100 ατόμων, ενώ δεν λείπουν και τα prop bets. Η ιδέα γεννήθηκε στη σεναριογράφο Ασπα Καλλιάνη, όταν βρέθηκε τυχαία σε ένα τουρνουά πόκερ στο Βερολίνο μόνη της ανάμεσα σε 80 άνδρες. «Ημουν σίγουρα η χειρότερη, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο -που σίγουρα δεν μπορώ να επαναλάβω- βγήκα πρώτη. Ηταν πολύ δυνατή στιγμή για μένα και κάπου εκεί κατάλαβα ότι το παιχνίδι είναι θέμα ψυχολογίας, όπως ακριβώς και οι σχέσεις. Το πρώτο ραντεβού, ότι πρέπει να μπλοφάρω, να μη δείξω τα συναισθήματά μου. Ολοι φοράμε μάσκες στη ζωή» λέει η σεναριογράφος.

Οπως τονίζει ο σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας, «όταν διάβασα το σενάριο, σκέφτηκα πως μία τέτοια ταινία, αν υπήρχε στην εποχή της Τζένης Καρέζη ή της Αλίκης Βουγιουκλάκη, σίγουρα θα την… τσιμπούσαν. Πρόκειται για το αγοροκόριτσο που γίνεται γυναίκα, σε μία υπέροχη ερωτική ιστορία που είχα πολλά χρόνια να συναντήσω».

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img
spot_img