Κατοχικές ουρές για λίγο λάδι

Δωρεάν τρόφιμα σε Ελληνες πολίτες μοίρασαν χθες το πρωί στην πλατεία Συντάγματος βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής. Παρά την υψηλή θερμοκρασία, εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, με ταυτότητες, κάρτες ανεργίας ή πολυτέκνου και πιστοποιητικά απορίας στα χέρια, περίμεναν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να παραλάβουν σακούλες με ζυμαρικά, πατάτες, λάδι, γάλα και παιδικές τροφές. Η διαδικασία προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών τουριστών, που έσπευσαν να μάθουν τι συμβαίνει και να απαθανατίσουν τις σκηνές με τις φωτογραφικές μηχανές τους.

«Η πρωτοβουλία της Χρυσής Αυγής αφορά την επιστροφή των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης στον ελληνικό λαό. Διανέμουμε τρόφιμα από Ελληνες παραγωγούς, αποκλειστικά και μόνο σε Ελληνες πολίτες. Η πρότασή μας είναι να επιστραφούν με αυτόν τον τρόπο στον λαό τα 50.000.000 ευρώ που πρόκειται να δοθούν στα κόμματα το 2013» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά τις αντιδράσεις του Δήμου Αθηναίων που είχε ζητήσει από τη Χρυσή Αυγή να μετακινηθεί σε άλλη πλατεία, στο Γκάζι ή στη λεωφόρο Μεσογείων. «Το θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης δεν είναι θέμα δημόσιας επίδειξης. Τα συσσίτια στην κεντρική πλατεία της πόλης μεταφέρουν μια εικόνα απόλυτης κατάρρευσης» έλεγαν χθες στελέχη του Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια της διανομής υπήρξε μάλιστα και φραστικό επεισόδιο μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και αστυνομικών που ζήτησαν να απομακρυνθεί από την πλατεία ένα φορτηγάκι γεμάτο τρόφιμα. Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή επιτέθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, αναφέροντας ότι «η απάντηση δόθηκε από τα στόματα χιλιάδων Ελλήνων που παρέλαβαν σήμερα, δωρεάν, τόνους ελληνικών τροφίμων και ταυτόχρονα αποδοκίμασαν έντονα τη δημοτική αρχή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα