Γλυκό deal για τον Μιραλάς

To deal ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Εβερτον ολοκληρώθηκε κι έτσι από χθες ο Κέβιν Μιραλάς ντύθηκε «ζαχαρωτό». Οι «ερυθρόλευκοι» από την παραχώρηση του Βέλγου επιθετικού στον αγγλικό σύλλογο, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, θα βάλουν στα ταμεία τους 6.000.000 λίρες (περίπου 7.640.000 ευρώ), ενώ ο παίκτης θα αμειφθεί με 2.000.000 ευρώ για το καθένα από τα τέσσερα χρόνια του νέου του συμβολαίου.

Πρόκειται για ένα χρυσό deal για τον Ολυμπιακό, που πραγματοποίησε τη δεύτερη μεγαλύτερη πώληση μετά τον Καστίγιο! Επίσης, ο 24χρονος θα εισπράξει 1.000.000 ευρώ ως πριμ μεταγραφής. Η εν λόγω μεταγραφή, ωστόσο, για να κλείσει, πέρασε από… 40 κύματα. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος του πειραϊκού συλλόγου Γιάννης Βρέντζος αποχώρησε το Σάββατο από το τραπέζι των (τελικών) διαπραγματεύσεων έπειτα από εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο λόγος ήταν ότι οι Λονδρέζοι ήθελαν να καθορίσουν αυτοί το πότε θα πληρωθούν οι δόσεις. Τελικά οι δύο πλευρές, σε νέα συνάντησή τους, βρήκαν χθες τη χρυσή τομή.

«Χαίρομαι πολύ για τη μεταγραφή. Ξέρω ότι η Εβερτον με παρακολουθούσε εδώ και καιρό και μετά τις συζητήσεις με τον Ντέιβιντ Μόγιες αποφάσισα ότι το να έρθω στην Εβερτον ήταν η καλύτερη ευκαιρία για μένα. Ξέρω ότι πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα, με εξαιρετικούς φιλάθλους, που έχει τις δυνατότητες να κερδίσει πολλά παιχνίδια. Γι’ αυτό ήρθα» τόνισε ο Μιραλάς στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της Εβερτον και λίγο αφότου ανακοινώθηκε η μεταγραφή. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ζαχαρωτών» θα παρουσιαστεί επίσημα απόψε στο Γκούντισον Παρκ, πριν από τη σέντρα του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22.00).

Ο Βέλγος επιθετικός, που θα φορά το νούμερο 11, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην αποψινή πρεμιέρα, καθώς δεν πρόλαβε να δηλωθεί. Με δηλώσεις του ο τεχνικός των Λονδρέζων Ντέιβιντ Μόγιες φρόντισε να επισημάνει ότι «τα πράγματα θα είναι αλλιώς για τον Μιραλάς στην Πρέμιερ Λιγκ, όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας. Οπότε θα πρέπει να έχουμε λίγη υπομονή. Να μην ανεβάσουμε ψηλά τον πήχη γρήγορα και να μην έχουμε άμεσα τόσο μεγάλες προσδοκίες. Εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω στην προσαρμογή του. Πρέπει να του επιτρέψουμε να εγκατασταθεί με την ηρεμία του. Η ένταξή του στην ομάδα δεν θα είναι τόσο γρήγορη».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού, μέσω της προσωπικής του σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ευχήθηκε καλή τύχη στον Μιραλάς και τόνισε «θα μας λείψεις». Νωρίτερα πάντως φρόντισε να στείλει το μήνυμά του αναφέροντας: «Και παίκτη θα πάρουμε και καλύτεροι θα είμαστε!»

Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του Βέλγου «δαίμονα», τα πάντα είναι ανοιχτά. Το σίγουρο είναι ότι οι νταμπλούχοι θα κινηθούν για παίκτη πρώτης γραμμής. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος Νενέ της Παρί Σεν Ζερμέν φιγουράρει στην κορυφή της «ερυθρόλευκης» λίστας, την ώρα που εξετάζονται ο Περουβιανούς Χουάν Μανουέλ Βάργκας της Φιορεντίνα και ο Ελντερ Μπαρμπόσα της Μπράγκα. Στα υπόψη βρίσκεται πάντα ο Αντελίνο Βιεϊρίνια της Βόλφσμπουργκ, αλλά και οι Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας) και Ρόιστον Ντρέντε (ελεύθερος).

Χάρης Δάντσης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα