«Βιογραφικό» με πολλά κενά για τη Ζωηρού!

Με εξώδικο που απέστειλε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισημαίνει ότι το βιογραφικό της Αννας Ζωηρού, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), παρουσιάζει ανακρίβειες. Είχε προηγηθεί ερώτημα της κυρίας Χρυσοβελώνη προς το υπουργείο Οικονομικών, για να διαπιστωθεί με ποιους όρους έγινε η επιλογή των μελών του Δ.Σ. στο ΤΑΙΠΕΔ.

Από το βιογραφικό της κυρίας Ζωηρού προκύπτει ότι είναι οικονομολόγος και κατέλαβε τη θέση στο Ταμείο ως εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ τον Ιούλιο του 2011, έχοντας μάλιστα και την υποστήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπουργού Οικονομικών τότε.

Ειδικότερα, η κυρία Χρυσοβελώνη έχει υποστηρίξει ότι η κυρία Ζωηρού δεν υπήρξε ποτέ οικονομολόγος με βάση τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της. Η τελευταία απέστειλε βεβαίωση πληρωμής της συνδρομής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ), η οποία όμως καταβλήθηκε μόλις στις 12 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, άρα τουλάχιστον ενάμιση χρόνο μετά την πρόσληψή της στο Ταμείο.

Επίσης, η κυρία Ζωηρού στο βιογραφικό της δηλώνει ότι εργάστηκε σε διευθυντική θέση σε μεγάλη εταιρία του Βελγίου, ως υπεύθυνη του οικονομικού τμήματος, σε ηλικία μόλις 24 ετών. Σύμφωνα με την κυρία Χρυσοβελώνη, στα πρόσθετα στοιχεία που απέστειλε η κυρία Ζωηρού φαίνονται τρεις συστατικές επιστολές, από τις οποίες όμως προκύπτει ότι εργάστηκε επίσης ως διευθύντρια στον ΕΟΤ Λονδίνου. Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων επικοινώνησε με την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, από την οποία ενημερώθηκε ότι η κυρία Ζωηρού είχε πράγματι εργαστεί στον ΕΟΤ Λονδίνου, αλλά ως συμβασιούχος, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να έχει αποκτήσει διευθυντική θέση. Η κυρία Χρυσοβελώνη επαναλαμβάνει ότι όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών, που απάντησε εγγράφως σε δική της προηγούμενη ερώτηση αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής των μελών του ΤΑΙΠΕΔ. Συνεπώς, πρόκειται για έγγραφα που έχουν κατατεθεί επίσημα από την κυρία Ζωηρού στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων της στο Ταμείο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα