Συνέλαβαν ακόμη δύο «Πυρήνες»

Ενας… απογευματινός καφές σε μία από τις πιο γνωστές καφετέριες στη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας (επί της λεωφόρου Δεκελείας) έδωσε στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής την ευκαιρία που έψαχναν για να περάσουν χειροπέδες σε δύο νεαρούς, που καταζητούνταν για συμμετοχή στη νέα γενιά του αντάρτικου πόλης.

Πρόκειται για τον 23χρονο Φοίβο Χαρίση – Πούλο και τον 22χρονο Ανάργυρο Ντάλιο, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν από τις 15 Φεβρουάριου εντάλματα σύλληψης του ειδικού ανακριτή, με τα οποία κατηγορούνται για «ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», καθώς και για «απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012, σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας».

Η σύλληψη των δύο που καταζητούνταν όσο και ακόμα τριών ατόμων που ήταν μαζί τους εκείνη την ώρα έγινε στις 4.30 το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης. Οπως προέκυψε, μάλιστα, οι δύο καταζητούμενοι είχαν στη κατοχή τους πλαστά δελτία ταυτότητας.

Ελεγχοι DNA

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από τους δύο νεαρούς ελήφθησαν δακτυλικά αποτυπώματα και DNA, από την εξέταση των οποίων προέκυψε ότι γενετικός τύπος ή δακτυλικά αποτυπώματα του Ανάργυρου Ντάλιου βρέθηκαν στα κρησφύγετα, που αποδίδονται από τις Αρχές στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, στην Καλλιθέα, στον Κολωνό, στον Βύρωνα, στη Νέα Ιωνία του Βόλου, στα Τουρκοβούνια Αττικής αλλά και σε κινητά ή ακίνητα αντικείμενα που σχετίζονται με τις ένοπλες ληστείες τραπεζών στη Φλώρινα, στην Κοζάνη, στο Νέο Φάληρο και το Νέο Ηράκλειο Αττικής!

Επιπλέον, γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα του Φοίβου Χαρίση – Πούλου βρέθηκαν στα κρησφύγετα του Κολωνού, στα Τουρκοβούνια και στο Χαλάνδρι, αλλά και σε κινητά ή ακίνητα αντικείμενα που σχετίζονται με τις ένοπλες ληστείες τραπεζών στη Φλώρινα και την Κοζάνη.

Χθες, οι δύο συλληφθέντες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για τη δικογραφία που αφορά τα εντάλματα σύλληψης, τα οποία εκδόθηκαν σε βάρος τους με τη σύμφωνη γνώμη του ειδικού ανακριτή Δημήτρη Μόκκα και του εισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Ασπρογέρακα.

Ενώπιόν τους αρνήθηκαν να απολογηθούν, δηλώνοντας αναρχικοί, αντίθετοι σε κάθε μορφή εξουσίας. Στη συνέχεια, μαζί με τους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου τους απαγγέλθηκαν, κατά περίπτωση, οι κατηγόριες της συγκρότησης και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και της αντίστασης, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα