Μπουρίνι σαρώνει τη χώρα

Ξαφνική «στροφή» του καιρού, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους έντασης 7 με 8 μποφόρ σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα, που άρχισαν να εκδηλώνονται από χθες το βράδυ, θα «χτυπήσουν» κυρίως τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια, ενώ το απόγευμα θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, όπου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Το σκηνικό της κακοκαιρίας θα συμπληρώσει η πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 3 βαθμούς, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια της χώρας.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις και βροχές στα βόρεια του νομού τις πρωινές ώρες, αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά προάστια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη, εξαιτίας των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που θα πνέουν στο λεκανοπέδιο. Νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και στη Θεσσαλονίκη, με το θερμόμετρο στους 22 – 29 βαθμούς Κελσίου. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα «επισκεφτούν» τη δυτική Ελλάδα (Ηπειρο, Ιόνιο, δυτική Στερεά) και τη Θράκη, αλλά θα εξασθενήσουν γρήγορα, ενώ αίθριος θα είναι ο καιρός σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Πάντως, αύριο το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, με άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπονται μόνο στα ορεινά της Κρήτης, στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Καλός θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο οι καλοκαιρινές μπόρες θα κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα