Ολοι στη Σύρο, αδέλφια!

Εχετε πάει στην Ερμούπολη; Στην Ανω Σύρο; Στον Γαλησσά; Στον Φοίνικα; Στην Παρακοπή; Στην Ντε λα Γκράτσια; Στον προϊστορικό οικισμό του Καστρίου (κακοτράχαλο το μονοπάτι, ώσπου να φτάσετε θα πείτε τον δεσπότη Παναγιώτη). Εχετε φάει χαλβαδόπιτες; Από Μάρκο Βαμβακάρη κατέχετε πράμα; Από Δομήνικο Θεοτοκόπουλο; Τη σπηλιά του Φερεκύδη θέλετε να τη δείτε; Ας πούμε ότι όλα τα παραπάνω δεν σας λένε τίποτα. Ακόμα και έτσι, αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε λίγες από τις ημέρες των διακοπών σας για να περιηγηθείτε την αρχόντισσα των Κυκλάδων, που έχει κλέψει τις καρδιές του Στουρνάρα, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Φρανσουά Ολάντ. Αυτοί οι φτωχούληδες του Θεού έκαναν τα κόπια τους κομπόδεμα και έφτιαξαν κάτι παραπηγματάκια (μάλλον από ελενίτ) με πισινούλες (τόσες δα), για να ξαποσταίνουν τα καλοκαίρια. Ο υπογράφων το παρόν είχε πολλάκις την τύχη να αντικρίσει από κοντά (προ Μνημονίου) τον υπέροχο Γιάννο Παπαντωνίου να βολτάρει αμέριμνος -με περιβολή παραθεριστού- στην Ερμούπολη.

Η θέα του ακέραιου σοσιαλιστού εθνοσωτήρος και το άρωμα από τα θυμάρια διέταξαν τη Μούσα να εμπνεύσει την ταπεινότητά μου να παραχαράξει τη «Φραγκοσυριανή».

 

Κολγκέιτ

Και το άσμα προς τιμήν τους πάει κάπως έτσι:

«Μία φούντωση μια φλόγα, μ’ αυξημένο ΦΠΑ. Λες και μάγια μου ‘χεις κάνει, καγκελάριε γλυκιά. / Θα ‘ρθω για να σου πληρώσω το χαράτσι της ΔΕΗ. Θα σου ρίξω ένα μπουκέτο κι ας με πάνε φυλακή. / Θα σε δω στη βίλα πέρα με τον Φρανσουά Ολάντ, να νικάς Γιάννη Στουρνάρα σε παρτίδα του κουμκάν. / Να κι ο Γιάννος ο Κολγκέιτ, χαρωπός, και λιάζεται. Στην πισίνα δίπλα η θράκα, γεύμα ετοιμάζεται. / Λιμουζίνες, συνοδείες, Φοίνικα – Παρακοπή. / Αχ, να πας εισαγγελέα, να σου ρίξει μια ποινή. / Να μιλήσεις για τις τζίφρες, ΔΝΤ, “κουρέματα”. / Να σε γδύσουν, να σε ρίξουν σε αγκαθορέματα. / Μ’ έφαγε η ανεργία, πείνα και αναδουλειά. Κι εσείς, όλο υγεία, μου περνάτε τη θηλιά. / Μες στις θάλασσες βουτάτε, μπλουμ από τα κότερα. / Σαν τρελοί τα κονομάτε, θέτε περισσότερα».

Εννοείται ότι στην ανωτέρω παρατεθείσα, λίαν βλάσφημη μετασκευή της «Φραγκοσυριανής» συμμετέχει ακουσίως ο Γιώργος Νταλάρας. Εχει κι αυτός ένα φτωχικό στη Σύρα μας. Εβίβα, παιδιά, η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα