Και 1.609 «εφεδρικοί»!

Στα χέρια των γενικών γραμματέων Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Στεφάνου και Συντονισμού Δημήτρη Βαρτζόπουλου βρίσκονται οι λίστες της κινητικότητας, η αποστολή των οποίων από τους αρμόδιους υπουργούς ολοκληρώθηκε προχθές τα μεσάνυχτα. Ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που περιέχονται στις αποσταλείσες λίστες φθάνει τους 9.820. Εξ αυτών σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα τεθούν 8.211 δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι κατά 1.609 περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι που περιελήφθησαν στις λίστες των υπουργείων αφορούν περιπτώσεις και ειδικότητες που θα αποτελέσουν, δυνάμει, εφεδρική δεξαμενή σε περίπτωση που προκύψουν εξαιρέσεις για κάποιους από τους 8.211 εργαζομένους, που μαζί με τους 4.289 οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα συμπληρώνουν τον συμφωνημένο με την τρόικα στόχο για 12.500 διαθεσίμους έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Oι υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζονται τα στοιχεία που απέστειλαν τα υπουργεία, προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες και προβλήματα που μπορεί να καθυστερήσουν τη διαδικασία ένταξης των υπαλλήλων στην κινητικότητα. Τα στοιχεία αφορούν τους κλάδους, τις ειδικότητες και τα τμήματα από όπου θα προκύψουν οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, το ποιοι όμως θα ναι τελικά αυτοί θα ξεκαθαριστεί από την υπουργική απόφαση που θα υπογράψει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον τρόπο μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων, ίσως και μέσα στην ημέρα.

Σε συνέντευξή του στο Reuters ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι υπάλληλοι που διορίστηκαν νόμιμα δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. «Η κινητικότητα και οι απολύσεις αφορούν τους υπαλλήλους που διορίστηκαν στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα και όχι την μπροστινή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οπως έχει γίνει γνωστό, οι περισσότεροι υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα θα προκύψουν από τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας. Στη λίστα με τους 1.618 υπαλλήλους του υπουργείου Υγείας εκτός από νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό περιλαμβάνονται τελικά και 280 γιατροί των νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ, οι οποίοι σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να μετακινηθούν σε όμορα νοσοκομεία.

«Η δέσμευσή μας είναι να συνεισφέρουμε στην κινητικότητα με 1.500 άτομα. Αυτή η δέσμευση θα τηρηθεί στο ακέραιο. Οι καλόπιστοι πιστεύω ότι έχουν καταλάβει ότι πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι να γίνουν όλα γρήγορα και σωστά, χωρίς να υπάρχει καμιά απόλυση. Οι κακόπιστοι, οι οποίοι προσπαθούν να παίξουν κομματικά παιχνίδια, προφανώς θα αντιδράσουν» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι περίπου 1.300 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας θα είναι διοικητικοί των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας που θα προκύψουν έπειτα από αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Οι περισσότεροι από τους 600 εργαζομένους του υπουργείου Εργασίας που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα θα προέλθουν από τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα, ενώ οι περίπου 400 πλεονάζοντες του υπουργείου Οικονομικών θα είναι κυρίως από τους οδηγούς και τις καθαρίστριες.

Αλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα