Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν Τσίπρας και Ασμουσεν

Διαφωνία για τον τρόπο αλλά όχι για τον στόχο, που πλέον δεν είναι άλλος για τον Αλέξη Τσίπρα από το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο να υπενθυμίσουμε ότι ο ανεκδιήγητος Γιάννης Στουρνάρας έχει κάνει σημαία του! Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση στη Φρανκφούρτη του Αλέξη Τσίπρα με το στέλεχος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Ασμουσεν, στην οποία παρευρέθηκε και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην τρόικα Κλάους Μαζούχ. Το επιβεβαίωσε μάλιστα ο κ. Ασμουσεν κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους: «Ξέρω ότι υπάρχουν τρόποι, μέσα και εργαλεία στα οποία διαφωνούμε, αλλά ο γενικός στόχος, να αποκαταστήσουμε στέρεες δημοσιονομικές πολιτικές, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να εξυγιάνουμε τον τραπεζικό τομέα, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και να παρέχει πιστώσεις στην οικονομία, είναι κοινός».

Μάλιστα, το κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να στηρίξει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, για να λάβει πάντως αρνητική απάντηση από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι αναγκαία μια αναπτυξιακή πορεία, αλλά χρειάζεται ανάπτυξη που να μπορεί να βασίζεται σε στέρεο έδαφος και όχι στο έδαφος της ανεργίας και της κοινωνικής διάλυσης» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ έκανε λόγο για μη βιώσιμο χρέος, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αντί να μειώνεται, αυξάνεται».

Από την πλευρά της, πάντως, η Κουμουνδούρου, προκειμένου να μη δημιουργηθούν… εντυπώσεις, άφηνε να διαρρεύσει ότι υπήρξε πλήρης διαφωνία θέσεων και προτάσεων, προσθέτοντας μάλιστα πως επρόκειτο για μια συνάντηση όπου κατατέθηκαν στο τραπέζι οι θέσεις και των δύο πλευρών. Να σημειωθεί ότι χθες ο κ. Τσίπρας μίλησε σε συγκέντρωση του κόμματος Die Linke, ενώ σήμερα θα βρεθεί στη Βιένη.

Αλ. Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα