Ερευνα στο Στρατό για «κομάντος που εκπαιδεύουν φάλαγγες»

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με αφορμή δημοσίευμα που ενέπλεκε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τονίζεται μεταξύ άλλων: «Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, το οποίο φέρει μέλη της Χρυσής Αυγής να λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση με όπλα από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε εντολή στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για τη διερεύνηση του θέματος και τον καταλογισμό ευθυνών αν υπάρχουν».

Το δημοσίευμα επικαλείται «ένα από τα παλαιότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής», το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στη Χρυσή Αυγή έχουμε πλήρη στρατιωτική δομή με τουλάχιστον 3.000 άτομα έτοιμα για όλα».

«Διαθέτουμε 50 πολυμελείς φάλαγγες για συγκρούσεις στους δρόμους και άλλες τόσες εξαμελείς ομάδες κρούσης κομάντος για οργανωμένα στοχευμένα χτυπήματα, ύστερα από κεντρική καθοδήγηση από τρία άτομα της οργάνωσης. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμα και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην κεντρική Εύβοια και αλλού. Εκπαιδευτές είναι στρατιωτικοί από Ειδικές Δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές μας» προσθέτει.

Ο άνθρωπος που αποκαλύπτει στο «Βήμα της Κυριακής» τα μυστικά του ακροδεξιού κόμματος αναφέρει: «Δίνουμε εξαιρετικό βάρος στην εκπαίδευση στρατιωτικού τύπου των μελών της οργάνωσης, που ξεκινούν από πυγμαχία, κολύμβηση και αναρρίχηση και καταλήγουν σε εκπαιδεύσεις με όπλα παντός τύπου». Και συμπληρώνει: «Τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις γίνονται περιστασιακά σε δάση της Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας, τις περισσότερες φορές με πλήρη μυστικότητα και με ειδική μέριμνα για να μη γίνονται αντιληπτοί από αστυνομικούς κ.λπ. Ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται πρώην και εν ενεργεία μέλη των ΟΥΚ, των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων. Ωστόσο και πολλοί από αυτούς που πλαισιώνουν τις φάλαγγες της Χρυσής Αυγής προέρχονται, κατά προτεραιότητα, από τις ειδικές μονάδες του Στρατού».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα