Από το γραφείο στην τράπεζα, «πρέσβειρα» της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 σε ολόκληρο τον κόσμο! Η 43χρονη Κλεοπάτρα Τσορβαντζή αποτελεί το απόλυτο ελληνικό success story, καθώς παράτησε τη θέση της διευθύντριας σε διεθνή τράπεζα, γύρισε στον τόπο της, το ιστορικό Μεσολόγγι και σαρώνει την παγκόσμια αγορά πουλώντας εξαιρετικό ελαιόλαδο, με ετικέτες εμπνευσμένες από την Επανάσταση του 1821!
Η κυρία Τσορβαντζή επί 18 συναπτά έτη ακολουθούσε επιτυχημένη καριέρα τραπεζικού, με καίριες θέσεις σε διεθνείς τράπεζες παγκοσμίου βεληνεκούς. Εχοντας ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο και με εμπειρίες από τις διεθνείς αγορές, το 2011 προχώρησε σε μια κίνηση που… εξέπληξε μέχρι και την ίδια. Παραιτήθηκε από τη θέση της και ξεκίνησε την επιχείρηση Messolongi Fields, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και στο εμπόριο ελαιολάδου.
«Η οικογένειά μου διαθέτει πλούσια παράδοση στην παραγωγή και μάλιστα ο ξάδερφός μου λειτουργεί το ελαιοτριβείο τέταρτης γενιάς που διαθέτουμε στο Μεσολόγγι, από το 1920. Στα ταξίδια μου συγκέντρωνα εικόνες και ιδέες για το ελαιόλαδο, τις συσκευασίες, τις ποιότητες και αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω κάτι που να διαφέρει. Κατάγομαι από έναν περήφανο τόπο, με πλούσια ιστορία που με συγκινεί. Ετσι, αποφάσισα να συνδυάσω την αγάπη μου για την ελιά με την αγάπη μου για την πατρίδα» εξηγεί στη «δημοκρατία» η κυρία Τσορβαντζή.
Ετσι προέκυψαν τα τρία πανέμορφα μπουκάλια, με ετικέτες που παραπέμπουν στην Επανάσταση του 1821. Ο «Φιλελληνισμός», ο «Λόρδος Βύρωνας» και ο «Κήπος των Ηρώων» από ποικιλίες κουτσουρελιάς και κορωνέικη. «Ο “Φιλελληνισμός” αποτυπώνει το ρεύμα στήριξης των Ελλήνων της διασποράς στην Επανάσταση, ο “Λόρδος Βύρωνας” αποτελεί ένα… ευχαριστώ στην παγκόσμια προσωπικότητα του Βρετανού ευγενή, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που με ποίημά του έκανε γνωστό στη διεθνή σκηνή το Μεσολόγγι, και ο “Κήπος των Ηρώων” παραπέμπει στο ομώνυμο μνημείο που υπάρχει στον τόπο μου και διεκδικεί την αναγνώρισή του από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς» εξηγεί η κυρία Τσορβαντζή.
Οπως λέει η ίδια, παρότι το ελληνικό ελαιόλαδο είναι σαφώς ανώτερης ποιότητας, η νοοτροπία μας «υστερεί σε οργάνωση και τυπικότητα, γι’ αυτό και δεν μας προτιμούν οι ξένοι, που απευθύνονται στους Ισπανούς και στους Ιταλούς». Πάντως, η επιχείρησή της μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να εξάγει σε Ελβετία, Φινλανδία, Αυστραλία και Γερμανία, ενώ το προσεχές διάστημα θα κάνει ένα νέο άνοιγμα στις αγορές της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Νορβηγίας και των ΗΠΑ.


