Αισιόδοξος ότι η προχθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και η συμφωνία των δύο πλευρών για τα «κόκκινα» δάνεια θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίστηκε χθες ο Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στον Real Fm, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισήμανε ότι με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε, μεταξύ άλλων, «τις προοπτικές που υπάρχουν προκειμένου να γυρίσει σελίδα ο τόπος». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι κόκκινες γραμμές κάθε κόμματος δεν θα παραβιαστούν, δηλαδή «ποια είναι αυτά τα οποία συζητάμε και αυτά τα οποία δεν μπορούμε να συζητήσουμε. Εκεί που συμφωνούμε και αυτό που προέχει είναι η σωτηρία του ελληνικού λαού».
Αν, παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει σε θέσεις που βρίσκουν αντίθετους τους ΑΝ.ΕΛ. (π.χ. εθνικά θέματα, μεταναστευτικό), θα υπάρξει ρήξη. Ο κ. Καμμένος ανέφερε σχετικά: «Ούτε λόγο δώσαμε ούτε αρραβωνιαστήκαμε. Εμείς έχουμε τις θέσεις μας ξεκάθαρες. Εάν ο ελληνικός λαός μάς στηρίξει και θέλει να υπάρξει μια συνεργασία, θα υπάρξει. Αν δεν τα βρούμε, δεν θα συνεργαστούμε».
Ο κ. Καμμένος πραγματοποιεί από χθες τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, όπου ανέφερε: «Σε καμία περίπτωση οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα συναινέσουμε σε κανένα πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από τις εκλογές. Θα γίνουν οι εκλογές και μετά θα δούμε».
Χαρακτήρισε σημαντικό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δέχτηκε την πρόταση του κόμματός του για τα «κόκκινα» δάνεια, έκανε γνωστό ότι έχει κάνει μια σχετική πρώτη κουβέντα με τον κ. Κουβέλη και θα επιχειρήσει τις προσεχείς ημέρες να τον συναντήσει. Επίσης, θα έχει προσέγγιση και με ανεξάρτητους βουλευτές.
Φίλ. Πανταζής


