Αν οι Αμερικανοί ήξεραν τι ταλέντα έχουμε στο ξεπούλημα, εδώ θα έκαναν τις περισσότερες δημοπρασίες τους. Είμεθα όλοι Τεξανοί!
Ιδού ένα δίδυμο που θα χρειαστεί στους πολίτες αλλά όχι στα κόμματα! Η κυρία ονομάζεται Κάρλα Λοτζ (μία από τις καλύτερες δημοπράτες που διαθέτουν οι ΗΠΑ) και είναι η μητέρα του Μπλέιν Λοτζ (του νεαρού που στέκεται δίπλα της). Ο γιος της, Μπλέιν, το 2012, μόλις στα 18 του, κατόρθωσε να πάρει την 7η θέση στον 49ο παναμερικανικό διαγωνισμό δημοπρατών ζώων που έγινε στο Τέρλοκ της Καλιφόρνιας!
Οσοι έχουν αυτή τη (μάλλον ανεξήγητη) έφεση στην παρακολούθηση αυτού του κλάδου της οικονομικής δραστηριότητας θα γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι κάποιος να διακριθεί σε τόσο μικρή ηλικία στο «παγκόσμιο πρωτάθλημα» δημοπρατών κόντρα στα πεπειραμένα μεγαθήρια της εκποίησης. Αυτοί οι άνθρωποι εκτοξεύουν τόσο γρήγορα τις λέξεις, που απορείς πώς είναι δυνατόν να τους καταλαβαίνουν οι υποψήφιοι αγοραστές. Επίσης, δεν αρκεί να μιλάς γρήγορα, αλλά η άρθρωσή σου να είναι καθαρή, να κάνεις μετρημένες και συνάμα θεατρικού τύπου χειρονομίες και να μη χάνεις το στιλ σου ούτε στην κορύφωση των «χτυπημάτων». Φυσικά, πάνω απ’ όλα πρέπει να είσαι δεινός πωλητής!
Γεμάτα ταμεία
Ολα τα ταλέντα μαζί πρέπει να έχεις, αν επιδιώκεις να κάνεις καριέρα στο Κάνσας, στο Τέξας, στο Νάσβιλ, στο Ουαϊόμινγκ, στη Βιρτζίνια, στη Νεμπράσκα, στη Γιούτα, στην Καλιφόρνια και αλλού πουλώντας μοσχάρια, άλογα, χοίρους, πρόβατα, κατσίκες και τράγους. Και ηθοποιία και αντοχή και ταχύτητα, και να γεμίζεις τα ταμεία. Να, καλή ώρα σαν τους Ελληνες κομματάρχες, που γεμίζουν τα ταμεία (τα δικά τους και των κομμάτων τους) πουλώντας την πατρίδα και εμάς τους ίδιους σαν να είμαστε μοσχάρια, βουβάλια, γαϊδούρια, γίδες, πρόβατα, γουρούνια και δεν συμμαζεύεται.
Μιλάνε πολύ, αλλά δεν έχουν και τόσο καλή άρθρωση σαν τους Αμερικανούς δημοπράτες. Και οι χειρονομίες τους θέλουν δουλειά, διότι θυμίζουν κουκλάκι πλέιμομπιλ, που κουνιέται μονάχο του. Και οι φάτσες τους δεν είναι και συμπαθητικές σαν των Αμερικανών, αλλά είπαμε: Γεμίζουν ταμεία. Κι αυτά τα ταμεία ποτέ δεν πρόκειται να βγουν στο σφυρί. Δείτε την είδηση στη μικρή φωτό στη χθεσινή «δημοκρατία» να βεβαιωθείτε. Από πάνω γράφει: «Ακατάσχετο το 40% της επιχορήγησης που παίρνουν τα κόμματα». Από κάτω: «Σπίτια στο σφυρί! Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί κατασχεμένων από το Δημόσιο για χρέη».
Διαλέχτε! Τ’ αφεντικό (ο λαός) τρελάθηκε!
Παναγιώτης Λιάκος



