Σε παραδοσιακή έπαυλη ο γάμος του Παπασταύρου το Σαββατοκύριακο

Στις κοσμικές Σπέτσες και στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου έγινε τελικά ο γάμος του Σταύρου Παπασταύρου, εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά, με την εκλεκτή της καρδιάς του Μάρη Αγαλιώτου το περασμένο Σάββατο 18 Οκτωβρίου το απόγευμα. Στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού (που πρόσφατα γιόρτασε την καθιερωμένη Αρμάτα, παρουσία στόλου πολυτελέστατων σκαφών οικονομικά ισχυρών παραγόντων), ο πρωθυπουργικός σύμβουλος πέρασε βέρα στο δεξί της αγαπημένης του επικοινωνιολόγου.

 Στο ειδυλλιακό περιβάλλον του νησιού (όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων και η μετακίνηση γίνεται με μόνιππα) τελέστηκε το μυστήριο, με καλεσμένους ελάχιστους γνωστούς και φίλους (μόλις 30-40 άτομα), μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του Γεωργία (που έμειναν στο νησί όλο το Σαββατοκύριακο), αλλά και ένα πρόσωπο «κλειδί» για τους νεόνυμφους.
Ο λόγος για τη σύζυγο του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Σπήλιου Λιβανού Δόμνα, που ήταν η… προξενήτρα, αφού ήταν αυτή που γνώρισε στον 47χρονο δικηγόρο την ξανθιά επικοινωνιολόγο Μάρη, που έκανε καριέρα στη Siemens.

 Κουμπάρος του ζεύγους ήταν στενός φίλος του Σταύρου Παπασταύρου από τα φοιτητικά του χρόνια. Και ενώ η τελετή υπήρξε σεμνή και ταπεινή, η δεξίωση έγινε στην οικία Κώστα Κανόνη (μια ασύλληπτης ομορφιάς παραδοσιακή έπαυλη), που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Θεοδοσίου.
Η έπαυλη ανακαινίστηκε πρόσφατα με ιδιαίτερη φροντίδα από τους ιδιοκτήτες της Κώστα και Μίκα Κανόνη. Είχε χτιστεί από τον Χατζηγιάννη Μέξη (ιστορική μορφή του αγώνα των Σπετσών για την απελευθέρωση από τους Τούρκους) για τα παιδιά του και περιλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή με κέντρο τον Ναό της Υπαπαντής σε μια ακτίνα που φτάνει ως την παραλία.

Να σημειώσουμε ότι η κυρία πλέον Παπασταύρου είχε αναλάβει ως επικοινωνιολόγος να ξελασπώσει (στα μάτια της κοινής γνώμης) τη Siemens Hellas μετά την υπόθεση Χριστοφοράκου και το τεράστιο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» που είχαν στήσει τα διοικητικά στελέχη της γερμανικής εταιρίας.
 Το γεγονός ότι η συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens (η οποία εγκρίθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο του 2012) υπεγράφη εν τέλει από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, οπότε, στο μεταξύ, είχε εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Παπασταύρου, τροφοδότησε αργότερα σχόλια για τη σχέση που διατηρούσε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού με την επικοινωνιολόγο της αμαρτωλής Siemens.

 Ο σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά με εμπλοκή στη λίστα Λαγκάρντ

Ο Σταύρος Παπασταύρου απασχόλησε για καιρό τα media, όταν αναφέρθηκε το όνομά του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Συγκεκριμένα (σύμφωνα με δημοσιεύματα) εμφανίζεται ως συνδιαχειριστής λογαριασμού σχεδόν 550.000.000 δολαρίων, με το όνομά του να εμφανίζεται σε φερόμενη κατάθεση της εταιρίας STABRI που έχει έδρα την Τορτόλα των Παρθένων Νήσων. Ο ίδιος πάντως είχε υποστηρίξει «το όνομά μου υπάρχει στη λίστα λόγω ενός εταιρικού λογαριασμού 5.400.000 δολαρίων, που δεν ανήκει σε εμένα αλλά στον πελάτη μου». Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, είχε συνδυάσει τις προσπάθειες παρεμπόδισης της διαλεύκανσης της υπόθεσης με το γεγονός ότι «το δεξί χέρι του πρωθυπουργού φέρεται ως συνδιαχειριστής επενδυτικού fund, συνδεόμενου με τη μεγαλύτερη κατάθεση στη “λίστα Λαγκάρντ”». Ο κ. Παπασταύρου τόνισε ότι δέχεται «πόλεμο λάσπης», ενώ είχε κληθεί να καταθέσει και στη σχετική προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Υποστήριξε ότι σταμάτησε να έχει σχέση με τον λογαριασμό αυτόν από το 2011. Παράλληλα, είχε κατηγορηθεί ότι στην επίμαχη κατάθεση βρέθηκαν ως σχετιζόμενοι πελάτες και δύο εξ αίματος συγγενείς του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα