Επιχείρηση φακελάκι στο ΕΣΥ

Ηλεκτρονική πλατφόρμα επώνυμων καταγγελιών για γιατρούς, κλινικάρχες και όλους τους παρόχους υγείας που παίρνουν «φακελάκι», μίζες από προμήθειες ή χρεώνουν με νοσηλείες «μαϊμού» τον ΕΟΠΥΥ, πρόκειται να εφαρμόσει το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του σχεδίου καταπολέμησης της διαφθοράς στον χώρο της Υγείας. 

Επίσης, λαμβάνονται μέτρα για τη συγκρότηση των Πειθαρχικών Συμβουλίων του υπουργείου Υγείας από δικαστές και εκπρόσωπους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και έλεγχος της σειράς προτεραιότητας των χειρουργικών επεμβάσεων.

Το σχέδιο παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια το παρέδωσε στον εισαγγελέα Κατά της Διαφθοράς Ιωάννη Τέντε.
Σημειώνεται ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπάρχουν μόνο 90 ελεγκτές Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΥΠ), οπότε εύλογα προκύπτει το ερώτημα ποιοι θα κάνουν τους ελέγχους σε όλη την αλυσίδα των παρόχων Υγείας (γιατροί, υπάλληλοι ΕΣΥ, προμηθευτές, κλινικάρχες κ.λπ.).

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, το «φακελάκι», η εκβίαση, η απάτη, η δωροληψία, η δωροδοκία, το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και η φοροδιαφυγή των υπαλλήλων του ΕΣΥ αλλά και των παρόχων υγείας θα τιμωρείται ακόμα και ως κακούργημα με την ανωτάτη ποινή που είναι έως και ισόβια. «Το “φακελάκι” τιμωρείται ως πλημμέλημα εάν είναι άπαξ και ως κακούργημα εάν έχουμε επανειλημμένη τέλεση της πράξης. Οταν υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, τότε η ποινή μπορεί να είναι ακόμα και ισόβια» είπε ο υπουργός.

Διάταξη για σύνταξη στα 67!

Σύνταξη στα 67 από τα 65, που ισχύει τώρα, για τους γιατρούς του ΕΣΥ προβλέπει διάταξη που έχει περιληφθεί σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας εντός των επόμενων ημερών. Στο σχέδιο νόμου, που -μεταξύ άλλων- μετατρέπει το «Αγλαΐα Κυριακού» και το «Αγία Σοφία» καθώς και το Δαφνί και το Δρομοκαΐτειο σε ανεξάρτητα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, παρατείνεται η παραμονή των γιατρών στο ΕΣΥ μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας τους.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα