Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Αντόνιο Ζαμπράνο- Μόντες,35 ετών, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην Ουάσινγκτον, οι οποίοι τον πυροβόλησαν όταν αυτός τράπηκε σε φυγή αφότου πέταξε πέτρες εναντίον τους. Το περιστατικό συνέβη στις 10 Φεβρουαρίου.
Οι διαδηλωτές κατηγορούν την αστυνομία για χρήση υπερβολικής βίας και διαφορετική αντιμετώπιση όταν πρόκειται για την ισπανόφωνη κοινότητα. Πολλοί είναι αυτοί που συγκρίνουν το θάνατο του Ζαμπράνο-Μόντες με τις δολοφονίες από αστυνομικούς μαύρων άοπλων ανδρών στο Μιζούρι και τη Νέα Υόρκη. Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν ασκήθηκαν διώξεις εναντίον των αστυνομικών.
ΗΠΑ: Νέο συλλαλητήριο κατά της υπερβολικής αστυνομικής βίας
Ροή ειδήσεων
Μείνε συνδεδεμένος μαζί μας – η ενημέρωση ξεκινά εδώ!
Ακολούθησέ μας στα social media για να μένεις πάντα ενημερωμένος με τις τελευταίες ειδήσεις, αποκαλύψεις και αποκλειστικό περιεχόμενο από τη Δημοκρατία.
Enjoy the benefits of exclusive reading
Μ.Η.Τ. 252081
© 2026 — Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
MADE BY MINOANDESIGN
