Η πτώση των εισοδημάτων στην Ελλάδα ήταν αναπόφευκτη και δεν φταίνε τα μνημόνια δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.
«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά στην Ευρώπη, όχι μόνο στη Γερμανία. Η Γερμανία, ως μεγαλύτερη χώρα της ευρωζώνης έχει μια ειδική ευθύνη, αλλά και οι 18 χώρες προσπαθούν να βρουν μία λύση μαζί με την Ελλάδα. Θα υπάρξει μία ακόμα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Είναι δύσκολο, αλλά εργαζόμαστε πολύ σκληρά ώστε να φτάσουμε σε μία λύση» είπε ο Ρέγκλινγκ.
Το βαρύ τίμημα και η προσαρμογή
Ερωτηθείς για το βαρύ τίμημα που έχει πληρώσει η Ελλάδα για την ευρωπαϊκή βοήθεια απάντησε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη ότι το πρόγραμμα είναι υπεύθυνο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί: «Η προσαρμογή στην Ελλάδα ήταν αναπόφευκτη. Στα 10-20 χρόνια προ κρίσης αναπτύσσονταν μείζονες ανισορροπίες στην Ελλάδα όπως μεγάλα ελλείμματα στο ισοζύγιο πληρωμών, άνοδος του κόστους παραγωγής κατά 40% περισσότερο από ό,τι στην υπόλοιπη ευρωζώνη, μεγάλες απώλειες στην ανταγωνιστικότητα κ.τ.λ. Τέλος, το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε το 15% του ΑΕΠ, ώστε να προκύψει μια τεράστια ανάγκη προσαρμογής. Δυστυχώς, αυτή η πτώση στα εισοδήματα ήταν αναπόφευκτη».
Πηγή: thetoc.gr
Ρέγκλινγκ: Δεν φταίνε τα μνημόνια για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων
Ροή ειδήσεων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μείνε συνδεδεμένος μαζί μας – η ενημέρωση ξεκινά εδώ!
Ακολούθησέ μας στα social media για να μένεις πάντα ενημερωμένος με τις τελευταίες ειδήσεις, αποκαλύψεις και αποκλειστικό περιεχόμενο από τη Δημοκρατία.
Enjoy the benefits of exclusive reading
Μ.Η.Τ. 252081
© 2026 — Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
MADE BY MINOANDESIGN
