ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ…

Στο βαθύ παρασκήνιο της Πολιτικής σήμερα,η αρνητική ψήφος των βουλευτών Χ. Αθανασίου και  Ανδρέα Λοβέρδου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ, η Ολγα Κεφαλογιάννη που έκανε σκόνη τον Γιάννη Μπαλάφα, οι απόρρητες μετρήσεις για …κόμμα Βαρουφάκη κ.α.

  • Ξεκινώ με νέα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., το οποίο έχει εξέλιξη που μάλλον διέλαθε της προσοχής μας. Στη συνεδρίαση της επιτροπής τέθηκε προς συζήτηση το ζήτημα της αξιολόγησης των πιθανών στοιχείων που θα προκύψουν από τις μαρτυρικές καταθέσεις για τη νόθευση του ελλείμματος του 2009. Επειτα από απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο των βουλευτών της Ν.Δ. Χαράλαμπου Αθανασίου (φωτό αριστερά) και του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου (φωτό δεξιά), η επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να περιμένει το πόρισμά της, πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για την τύχη της εισαγγελικής πρότασης περί τον κύριο Γεωργίου.
  • Κατόπιν τούτου, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου απηύθυνε αίτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να αιτηθεί στην αρμόδια Αρχή το προσωρινό πάγωμα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εφετών, προκειμένου αυτό να λάβει υπ’ όψιν του τα όποια νέα στοιχεία ήθελε προκύψουν από την Εξεταστική. Απ’ ό,τι φαίνεται, θα πάει μακριά η βαλίτσα με την υπόθεση αυτή.
  • Μακριά θα πάει η βαλίτσα και με την ίδια την Εξεταστική για το Μνημόνιο. Οχι μόνο γιατί ακόμη βρισκόμαστε στην πρώτη φουρνιά με μάρτυρες, οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν σκίσει τον Γιώργο Παπανδρέου και την τρόικα. Θα πάει μακριά διότι έρχεται ένα βιβλίο-βόμβα από τον συνάδελφο Μιχάλη Ιγνατίου για τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας μας στο Μνημόνιο.
  • Σας δίνω μια πρώτη γεύση. Ο Ιγνατίου, έχοντας μιλήσει με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, αποκαλύπτει ότι τον Νοέμβριο του 2009 ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συγκάλεσε μια μυστική συνάντηση για την Ελλάδα με τη συμμετοχή και άλλων κοινοτικών αξιωματούχων. Κατά τη διάρκεια αυτής, πρότεινε στην κυβέρνηση Παπανδρέου την υιοθέτηση ενός μίνι μνημονίου, για να σταματήσει η κρίση εν τη γενέσει της. Αλλά ο Παπανδρέου, που τότε βρισκόταν στον αστερισμό του «λεφτά υπάρχουν» δεν έκανε τον κόπο ούτε να απαντήσει!
  • Κατόπιν τούτου, όπως αντιλαμβάνεστε, αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον η κατάθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ενοχλημένος από τις αποστάσεις Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της δικαστικής περιπέτειάς του, σκέφτεται -κατά δήλωσή του- να τα «μπουμπουνίσει» όλα. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτιμώ.
  • Εβγαλε το χέρι από τον νάρθηκα, άρα θα έχει τη δυνατότητα να μιλήσει από του βήματος της Βουλής με σχετική άνεση ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Οσοι του μίλησαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Σαλμά τον είδαν προβληματισμένο για τις εξελίξεις.
  • Η σκηνή, στο διάλειμμα μιας τηλεοπτικής εκπομπής, με πρωταγωνιστές τον Θόδωρο Ρουσόπουλο και τον Κώστα Βεργόπουλο. «Γεια σου, ανιψιέ!» είπε χαριτολογώντας ο βετεράνος διανοητής της Αριστεράς, απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό. «Από πού έως πού ανιψιός;» διερωτήθηκε έκπληκτος ο Ρουσόπουλος. «Είμαι θείος της γυναίκας σου, της Μάρας» τον ενημέρωσε και τον άφησε κάγκελο.
  • Ολο το χαρτί μάζεψε, με την παρέμβασή της σε πρωινή εκπομπή προχθές, η βουλευτής της Ν.Δ. Ολγα Κεφαλογιάννη (φωτό αριστερά). Εβγαλε από το ντοσιέ της τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και, αναφέροντας τι δεσμεύσεις έλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έκανε σκόνη τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Μπαλάφα (φωτό δεξιά).
  • Μια και ανάφερα τον Γιάνη Βαρουφάκη, θέτω υπ’ όψιν σας μια πληροφορία που έρχεται από εταιρία δημοσκοπήσεων. Για κάποιο περίεργο λόγο εσχάτως μετράται στις απόρρητες μετρήσεις και κόμμα Βαρουφάκη. Για να τίθεται το ερώτημα, κάποιοι το έχουν κατά νου.

Καλά νέα για τον Γιάννη και την Αλεξάνδρα Αγγέλου. Ο υιός τους, ο οποίος εργαζόταν μέχρι πρότινος σε ιδιωτική επιχείρηση στη Ρουμανία, έγινε δεκτός για να κάνει το διδακτορικό του στο London School of Economics, το φημισμένο πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Εκλεψε καρδιές χθες, στις εκλογές για την Ενωση Συντακτών, η βουλευτής της Ν.Δ. Αννα Καραμανλή. Μέχρι να ρίξει τα τέσσερα ψηφοδέλτια στην κάλπη, έγινε πόλος έλξης από όλο τον ανδρικό πληθυσμό.

Κ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα