Νέο “ΕΑΜ” θέλει ο Μίκης Θεοδωράκης! Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί πως γίνεται τμήμα της αμαρτωλής Βουλής, ο Μίκης Θεοδωράκης σε ένα μακροσκελέστατο κείμενο ζητά να δημιουργηθεί ένα νέο ΕΑΜ και καλεί την κυβέρνηση να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη και να συνεργαστεί με τη Ρωσία και την Κίνα.
Ο λαός “βλέπει ξαφνικά τον ΣΥΡΙΖΑ να μεταβάλλεται σε τμήμα αυτής της αμαρτωλής Βουλής, γεγονός που τον πάγωσε, τον απογοήτευσε και από τότε δεν ξαναείδαμε καμιά συγκέντρωση”, αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης στο κείμενο του, που γράφτηκε πριν από το ναυάγιο της Κυριακής στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και ανέβηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης επαναλαμβάνει τη θέση του πως “δεν υπάρχει λύση μέσα από το σύστημα”, το οποίο είναι “τόσο δυνατό, που μπορεί να σε μεταβάλει σε όργανο των δικών του επιδιώξεων όπως γίνεται σήμερα κάτω από την απειλή οικονομικής ασφυξίας. Για να σωθεί λοιπόν ο Λαός μας χρειάζεται μια υπεύθυνη πολιτική με στρατηγικό στόχο την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Και το κυριότερο: η κύρια δύναμη για να σωθεί ο Λαός είναι ο ίδιος ο Λαός. Εφ’ όσον οι πρωτοπόρες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις τον διαφωτίσουν, για να τον πείσουν για τη βεβαιότητα της νίκης που θα πρέπει να βασίζεται:

Πρώτον: στην οργάνωσή του μέσα σε ένα Ενιαίο Πατριωτικό και Ταξικό Μέτωπο, όπως εκείνο του ΕΑΜ.
Δεύτερον: στην εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου και
Τρίτον: σε νέες συμμαχίες με Κράτη που θα μας αντιμετωπίζουν ισότιμα και όχι εχθρικά, όπως γίνεται από το 1821 με τους άσπονδους φίλους μας, που μας αντιμετωπίζουν σαν αποικία τους και βρίσκονται πίσω από όλες τις μεγάλες εθνικές μας καταστροφές”.

πηγή: newsit.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα