Μέχρι και νύφες «μοιράζει» τώρα ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Γίνεται ακόμα και «προξενήτρα» για τους ανύπαντρους νέους προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου

Αφού δοκίμασε ανεπιτυχώς όλες τις παραδοσιακές μεθόδους για να ενισχύσει το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης -μέσω εθνικής πόλωσης, εθνικιστικής ρητορικής, επίδειξης πυγμής έναντι των Κούρδων- σε μια σύγχρονη έκδοση του… Μαυρογιαλούρου, ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου υποσχέθηκε στους νέους «δουλειές» και «νύφες»!

«Θέλουμε οι νέοι άνθρωποι στη χώρα να βρουν ευκαιρία βιοπορισμού. Θέλουμε να αναπαράγονται. Αν έχετε δουλειά, μισθό και τροφή, τι μένει; Μια νύφη. Μπορείτε αρχικά να συμβουλευτείτε τους γονείς σας και, Θεού θέλοντος, θα βρείτε την ιδανική. Αν δεν τη βρουν εκείνοι, τότε μπορείτε να έρθετε σε εμάς» ήταν τα λόγια του Νταβούτογλου. Σε προεκλογική συγκέντρωση! Οι σεναριογράφοι των νεοτουρκικών σίριαλ κρατούσαν… σημειώσεις.

Σιωπή δημοσκόπων

Οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, από την άλλη, δεν μπορούν να καταγράψουν πόσο επιτυχής θα είναι η νέα στρατηγική της… προξενήτρας, έχοντας «σωπάσει», καθώς ήδη άνοιξαν οι κάλπες για τους ετεροδημότες ψηφοφόρους του εξωτερικού, όπου μάλιστα σημειώθηκαν χθες τα πρώτα επεισόδια. Εξω από το κτίριο της τουρκικής πρεσβείας στο Τόκιο, οι συγκεντρωμένοι σε ουρές ψηφοφόροι πιάστηκαν στα χέρια, καθώς ανάμεσά τους υπήρχαν τόσο Τούρκοι εθνικιστές όσο και Κούρδοι της Τουρκίας. Η ιαπωνική αστυνομία προσπαθούσε επί ώρα να χωρίσει τους αντιπάλους πολιτικούς οπαδούς και να τους κατευνάσει, την ώρα που οι Ιάπωνες πολίτες παρακολουθούσαν εμβρόντητοι το ξέσπασμα βίας στην πόλη τους. Το ιαπωνικό δίκτυο NHK μετέδιδε με «τρόμο» ότι στα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι και ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων Τούρκων ετεροδημοτών που ζουν στην ιαπωνική πρωτεύουσα είναι 600.

Πάντως, οι τελευταίες μετρήσεις που είχαν δημοσιοποιηθεί δεν ήταν θετικές για τον Νταβούτογλου και τον ιδρυτή του κόμματός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το κουρδικό κόμμα HDP σε όλες τις μετρήσεις ξεπερνούσε κατά πολύ το εκλογικό μέτρο εισόδου στην Εθνοσυνέλευση, ακυρώνοντας τα σχέδια του Ερντογάν για συνταγματική αλλαγή και προεδρικές υπερεξουσίες. Η αγωνία του κορυφώνεται και όσο πλησιάζει η 1η Νοεμβρίου -ημέρα των εθνικών εκλογών στην Τουρκία- ουδείς μπορεί να φανταστεί ποιον «λαγό» κρύβει ακόμα στην προεκλογική… φαρέτρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα